Team Full Medal Jacket til VM

Nytt norsk lag med ambisjoner til VM for Melges 24 som starter søndag.

Publisert

Bildet over viser to av lagets seilere Eivind Melleby og Petrus Eide i Starbåten

Blant de 55 båtene fra 10 nasjoner som stiller VM for Melges 24 kommende uke i Annapolis finnes et nytt norsk lag, Team Full Medal Jacket, med fler av Norges beste seilere ombord. Petrus Eide, Espen Stokkeland, Lars Horn Johannessen og Eivind Melleby tar levering av ny båt og har ambisjoner om å hevde seg i tetbildet.

Dette er et lag som satser seriøst, med Fokus Bank og Helly Hansen som sponsorer.

– Jeg tenkte at jeg har brukt mye tid på seiling og det hadde vært moro å se hvor bra vi egentlig kunne gjøre det, uttalte initiativtager til laget, Lars Horn Johannessen, til Seilmagasinet for en tid siden. – Jeg har lyst til å seile på høyest mulig nivå og være dedikert til oppgaven, så jeg spurte dem jeg mente ville være «dream team» og alle sa ja, sa han da.

Til å styre båten er ingen ringere enn Eivind Melleby valgt. Har ser satsingen i Melges 24 som et bra supplement til seilingen i Star, men understreker at Star fortsatt er hovedsatsingen, med OL i 2012 som mål. Han har også bak seg et vellykket Volvo Ocean Race som rormann på Ericsson 3. Han har den beste plasseringen i et VM for Melges 24 til nå, 5. plass fra 2004, sammen med blant annet Horn Johannessen.

Espen Stokkeland har OL-bronse i 2000 i Soling  og har seilt på Victory Challenge i America´s Cup i 2001–2003 og var verdensmester i 5.5mR og Yngling i 1990. Petrus Eide er regjerende verdensmester i 5.5mR og var med på laget som nylig vant Mesternes Mesterskap med Kristian Nergaard som rormann.

Det nye laget tar levering av en helt ny båt før VM. Naturlig nok er de fleste av konkurrentene fra USA, men flere av de beste Italienske lagene kommer også til å gi nordmennene hard konkurranse i det kommende mesterskapet.

Ler mer her

Powered by Labrador CMS