Ted Turner hos Kongen
Ted Turner hos Kongen

Ted Turner hos Kongen

I anledning av United Nations Foundation Board of Directors møte i Oslo skal dets styreformann Ted Turner i audiens hos Kong Harald. Turner var i sin tid en av verdens mest kjente seilere, vinner av America's Cup og VM for 5.5 metere.

Publisert

Turner som har tjent en formue på TV selskapet CNN som han grunnla, har donert mye av sin formue til FN og det er derfor han er valgt til styreleder i UN Foundation.

Det er lenge siden Turner la opp som aktiv seiler og han var i sin tid berømt og berykted for sin høyrøstethet og tilsynelatende manglende respekt for formalitetene i New York Yacht Club, en forening han måtte være medlem av for å få lov til å seile America's Cup. På sett og vis bragte han folkeligheten til amerikansk seiling og da han vant America's Cup med 12 meteren «Courageous» i 1977 ble han helt langt utover seilsportens rekker. Kjent ble han også gjennom ekteskapet med filmskuespilleren Jane Fonda.

Turner kjøpte 12 meteren «American Eagle» som han konverterte til havseiler og deltok med i flere Fastnet Race, og han seilte Skaw Race fra Kristiansand med entonneren «Lightning» midt på 70-tallet, i tillegg til at han var på Hankø mange år med sine 5.5 metere der han konkurrerte først og fremst med Kong Olav.

Tipper at han og Kong Harald har litt av hvert å snakke om, før Dronning Sonja tar med hele styret på omvising på Slottet. I kveld byr Kronprins Haakon og Kronprinsessen på middag.

Powered by Labrador CMS