Telefonica bak spansk VOR satsing

For tredje gang står den spanske telegiganten bak et VOR prosjekt, denne gang med en ny og en gammel båt.

Publisert

Det ver egentlig en gammel nyhet Pedro Campos lanserte igår, ettersom det lenge har vært klart at Spania stiller med en ny og en gammel båt i årets Volvo Ocean Race som starter i Alicante 5. november. Det «nye» var at det som ventet var Telefonica som igjen står bak prosjektet, og det er første gang i racets historie at en sog samme sponsor deltar tre ganger på rad.

Pedro Campos som er noe av en gudfar i spansk seilsport, med Volvo Ocean Race og America's Ciup bak seg fra før, har imidlertid ikke avklart sin rolle i prosjektet der trolig parhestene fra 49er og Barcelona World Race, Iker Martinez og Zabi Fernandes vil få sentrale roller.

Det er sannsynlig at Telefonica også vil stille med den fire år gamle «Telefonica Black» og et ungdomslag i regattaen som dermed får seks lag, hvorav fem av dem alle har vinnersjanser.

- I Whitbread/Volvos historie har det aldri stilt flere lag på et så høyt nivå, fem båter som alle kan vinne regattaen, sier VOR sjefen Knut Frostad som håper at det blir en eller to båter til av forrige generasjons VO70 til start.

Per idag er disse påmeldt til Volvo Ocean Race:

Groupama Sailing Team, skipper Franck Cammas, design Juan K.

Telefonica, skipper tba, design Juan K.

Puma Ocean Racing powered by Berg Propulsion, skipper Ken Read, design Juan K.

Camper with Emirates Team New Zealand, skipper Chris Nicholson, design, Marcelino Botin.

Abu Dhabi Ocean Racing Team, skipper Ian Walker, design Bruce Farr.

Telefonica Black, skipper tba, design Bruce Farr 2008

Powered by Labrador CMS