Telfonica trener på Kanariøyene
Telfonica trener på Kanariøyene

Telfonica trener på Kanariøyene

Den fremste spanske utfordrer til å vinne Volvo Ocean Race, «Telefonica» er nå seilklar og skal forflytte seg til treningsbasen på Lanzarote.

Publisert

Team Telefónica forlot basen i Alicante igår morges for Lanzarote, Canary Islands. Skipper Iker Martínez og mannskapet vil benytte transporten til å gjennomføre de 2000 nautiske mil som trengs for å kvalifiserer til 2011/12 Volvo Ocean Race.

- Det tok ni måneder å bygge båten, så nå ser alle virkelig frem til å komme seg ut på vannet for å se hvordan alt fungerer, sa Martínez.

Etter å ha blitt blitt testet de siste 20 dagene i Alicante har båten vært på flere korte treningsturer . - Vi har gjennomført noe seiling denne uken og foretatt de første seiltestene. Alicante har vært perfekt til formålet, sier den dobbelte OL-medaljøren i 49er som også sammen med makkeren Zabi Fernandez tok 2. plassen i Barcelona World Race. - Vi har vært svært forsiktig så ikke noe skulle gå istykker, for å se hva som fungerte og hva som ikke gjorde det.

Martinez ser nå frem til å seile på havet igjen. - Nå skal vi utfordre båten for å se hva som holder av utstyr når det virkelig gjelder. Vi skal også lære å seile båten i hard- og mellomvær, sier han.

Powered by Labrador CMS