Terje Wang suveren på Hankø

Terje Wang fortsetter seiersrekken i 11 meter og Peder Lunde jr. har med to gode seilaser fredag overtatt teten i Drakeklassen.

Publisert

Det hjalp ikke Odd Roar Lofterød å ha den dobbelte OL-vinneren i Soling Poul Richard Høj Jensen om bord i går, for med plasseringene 8 og 2 måtte han gi fra seg ledelsen til sin gamle rival i Flying Dutchman Peder Lunde jr, som blant annet har datteren Jeanette med i båten. Tre poeng skiller disse, mens Pål Bratbak fra Åsgårdstrand som debuterer i Drake, ligger på 3. plass.

Melges 24 klassen har sitt nordiske mesterskap under Hankø Race Week og teller derfor hele 38 båter, med alle de beste norske og svenske seilerne på plass. Laserseileren Stian Tuv har tatt teten med hele tre førsteplasser, men det er Peder som denne gangen ligger best an av brødrene Nergaard. Kun ett poeng skiller imidlertid til storebror Kristian på tredje plass. Deretter følger Lars Horn Johannessen og Kristoffer Spone, mens folk som Geir Dahl Andersen og Herman Horn Johannessen er uvanlig beskjedne til dem å være, med 10. og 13. plass.

I 5,5-meter klassen er det svært jevt i teten. Petter Fjeld vant begge gårsdagens seilaser og ligger dermed bare ett poeng bak bronsevinneren fra VM, Gavin McKinney fra Bahamas. Eivind Astrup som debuterer med ny båt er også godt med og hadde igår samme plasseringer som McKinney, 2 og 4.

Mens Terje Wang er suveren i 11 meter klassen med bare førsteplasser er toeren, Finn Eriksen like klar med en 5. og resten 2. plasser. Ned til 3. båt i klassen som seiles av Frode Heggdal Larsen, skiller åtte poeng.

Kun fire båter stiller til start i Express klassen som ledes av Morten Larsen med to første- og tre andreplasser. I IOD er det dobbelt svensk i fravær av Røedfamlien som vanligvis dominerer klassen, og i X-99 er det familien Ludvigsen som gjør det best, denne gangen med Tom Clement som skipper.

Hankøregattaen avsluttes i morgen, søndag.

Powered by Labrador CMS