Test fra arkivet: Beneteau Oceanis 311

Oceanis 311 har et
storseil med nesten
gjennomgående
spiler – en slags billig-
variant som gjør
at man slipper kostbare
sleider til seilet.
Rullegenua, lazy
jacks og integrert
bomtrekk gjør
det lett å sette og
berge seil.
Oceanis 311 har et storseil med nesten gjennomgående spiler – en slags billig- variant som gjør at man slipper kostbare sleider til seilet. Rullegenua, lazy jacks og integrert bomtrekk gjør det lett å sette og berge seil.

Solo-båt i familieformat

Frankrikes macho-menn benytter det samme skroget til soloseiling, men selv om det stort sett er eneste likhetstegn, så seiler også Oceanis 311 godt. I tillegg byr båten på mye veldisponert komfort.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 21 år tilbake og funnet en test av Beneteau Oceanis 311. Testen ble skrevet og utført av Morten Jensen, og ble publisert i SEILmagasinet 2-1999. Båten hadde en svært fordelaktig pris og ble lansert året før salget av nye båter bremset opp. 31-foteren ble bygget på samme skrog som First 31.7 og første utgaven av regattabåten Figaro.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Om det var en glitrende Drammensfjord eller Oceanis 311 som ga det beste inntrykket, er jeg ikke helt sikker på, men det er hevet over tvil at begge opplevelsene hørte til det gode slaget. Kanskje ikke av dem man husker aller, aller best, men det positive fortegnet var der.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS