European Yacht of the Year: Special Yachts

Luksus på 44 fot

Sporty, dødskul og trendy. I A 44 er egenskapene til en langt større båt komprimert til en langt større båt til en mer praktisk størrelse.

Publisert Sist oppdatert

Båten er innredet i lys eik i typisk moderne, italiensk stil. Eik er et tungt tremateriale, men her er det snakk om tynne finérplater limt på lette sandwich-skott. Båten har store skrogvinduer som slipper inn mye lys. Du sitter lavt, men har ikke noe kjellerinntrykk. Finish, materialvalg, belysning og stil er noe italienerne kan best. Båtens innredning kler skroget.

Innredningens mange skarpe hjørner er ikke noen god løsning. Særlig salongbordet kan bli smertefullt å falle mot. Innredningen er tilpasset en annen bruk enn hva somkreves i Norge. Salongbordet er lavt og er ikke egnet til måltider. Det er til å sette fra seg drinken på. Byssa er liten, men har et stort kjøleskap. Den har åpningen i front og er totalt ubrukelig på styrbords halser om båten krenger. Heller ikke gassblusset kan brukes under veis. Det kan ikke vinkles.

Hadde jeg eid båten, så ville jeg ha sovet i lugaren akter og hatt den åpne luhgaren forut som reserve. I fotenden av lugaren forut er det et hengeskap som er nødvendig, men litt tungvint i bruk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS