Pia Dahl Andersen og Nora Edland
Pia Dahl Andersen og Nora Edland

Tester formen på Lanzarote

Norske landslagsseilere klare for årets første møte med verdenseliten

Publisert

Mer enn 360 av verdens beste seilere er klare til å konkurrere på Lanzarote International Regatta i dagene som kommer.

I sitt tredje år har Lanzarote International Regatta etablert seg som en viktig regatta for OL seilerne, med 39 nasjoner på plass denne uken. Norge er representert i 49erFX, iQFoil damer og herrer og i 470 mixed.

Regattaen er delt i to. De første klassene som konkurrerer vil være 49er og 49erFX fra 10. til 13. februar. iQFOil skal i ilden fra 14. til 17. februar.

De norske 49erFX lagene Helene Næss/Marie Rønningen og Pia Dahl Andersen/Nora Edland møter hard konkurranse, først og fremst fra de to siste års verdensmestere Odile van Aanholt og Annette Duetz NED, Martine Grael og Kahena Kunze (BRA) og svenske Vilma Bobeck og Rebecca Netzler, i tillegg til Spanias egen Tamara Echegoyen som også er en del av det roterende mannskapet for Guyot environnement-Team Europe. Hun har med seg José Costa denne uken på Lanzarote.

Norge stiller også med et spennende lag i 470 mixed med Julia Jacobsen/Emil Forslund og i IQFoil med Oda Sverre, Helle og Tuva Oppedal samt Mina Mobekk i dameklassen og Johan Fiskvik Mjøen som enslig nors deltaker i herreklassen