Tett, alt for tett i X-41-feltet

Brukket spinnakerbom og en kveld i protestrommet ble resultatet av dagens seilas. 

Publisert

X-41 feltet teller 33 båter som alle vil vinne. Båtene er stappfulle av verdensmestere og seilere med ambisjoner om å bli verdensmestere. Det var tre omstarter før arrangøren var fornøyd i første seilas.

F*** ups

For XPO ble det ingen god dag. Vi var midt i feltet på første merket i første seilas. Vi lå som andre norske båt. Quantum, med Thomas Oksmo til rors og Stian Tuv som taktikker rundet som nummer tre. Vår spinnakerbom klikket, og vi måtte seile nesten hele lensen uten bom. Vi hadde heller ikke høyden til de beste. I første seilas var Quantum best av de norske.

Tett med norske

I andre seilas kom seks av de norske båtene i mål nesten samtidig. Nesten som å seile lokal ranking seilas. Dessverre var vi alle i den bakre del av feltet. I andre seilas var Team Bergen best av de norske.

Knallbra av Hedemark brødrene

Vi fikk en hissig italiener inn i siden av båten vår i siste seilas. Det førte til brukket spinnakerbom, og avbrutt seilas. Vi regner med å vinne i protestmøtet, og få en gjennomsnittsplassering i siste seilas.

Halvard og Magnus Hedemark i «Aquaracer» startet ved lo merket og kom seg unna klyngen som satte en stopper for oss i «XPO». «Aquaracer» var først på merket og kom til slutt på fjerde i siste seilas.

Powered by Labrador CMS