Tett i teten på Nordenfjeldske Seileruke

Forrige ukes seilarrangement i Midt-Norge førte til en spenningsfylt avslutning på lørdagen. Det var en kamp om førsteplassen i nesten alle LYS-klasser og i den nye sportbåtklassen.

Publisert

VINNERE: "Lusso Lupa" vant en overlegen seier i sin LYS-klasse. Foto: Arild Schei.

Det var  vekslende vindforhold i Trondheim. Dette førte til at det ble kniving om førsteplassen i de litt mindre LYS-klassene.I den raskeste LYS-klassen vant imidlertid "Lusso Lupa" med John Langø overlegent over resten av feltet. De seilte seg inn til en solid seier, og lå i tet gjennom hele Seileruka.

Fredag ble det holdt distanseseilas i Trondheimsfjorden, en utrolig spennende seilas spesielt for sportsbåtklassen. Selv om det tidligere på dagen var dårlig med vind, blåste det opp på kveldstid, og arrangørene fikk fyrt av startskuddet.

Dramatisk Melges-duell

Melgesene "Lunacy" og "Helene Harefrøken" lå så å si likt under hele arrangementet, og kjempet hardt om hvem som skulle få førsteplassen. Under distanseseilasen fikk "Helene Harefrøken" et godt forsprang på "Lunacy" på lensen, men på kryssen fikk "Lunacy" virkelig vist hva de kunne. De tok igjen hele forspranget, og fikk "Helene Harefrøken" rett i hekken på nest siste slørelegg.

Den siste jibben skulle likevel ha mye å si for "Lunacy". Rormannen om bord, Henrik Terjesen, fikk bommen i hodet, noe som resulterte i en dramatisk og ikke minst blødende affære på siste slørelegg inn i mål. Likevel gikk de i mål til en bitter andreplass, og "Helene Harefrøken" med Christian Palmer fikk en etterlengtet spiker.

De endelige resultatene viste likevel at nykommerne på "Lunacy" vant så vidt foran Helene Harefrøken.

-       Fornøyd med egen sportbåtklasse

– Vi er veldig fornøyde. Det var utrolig morsom seiling med så jevne båter. Det var flott at det ble en egen sportsbåtklasse, slik at vi fikk seile mot jevne båter. På tross av sykehusbesøk på rormannen, hadde vi noen morsomme dager på fjorden, forteller Terje Brasethvik, skipper på "Lunacy".

Nordenfjeldske Seileruke blir arrangert annet hvert år, der det kommer seilbåter i alle LYS-klasser fra Trondheim, Molde, Kristiansund, Ålesund og Bodø. Resten av resultatene for årets Seileruke kan du se her.

Powered by Labrador CMS