Tøff natt på Vestlandet
Tøff natt på Vestlandet

Tøff natt på Vestlandet

Flere har brutt Seilmakeren Shorthanded, mens andre er ventet i mål lørdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Aller raskest har Seascape 27-en SEAYOU seilt, og Lars Petter Karlsen og Vidar Moe ligger nå fremst i feltet. Spesielt ut fra start ved 01-02-tiden i natt gikk det unna og det var da de hovedsakelig innhentet de to båtene foran.

VIND. Det har utvilsomt vært en luftig og tøff natt. Vindmåling kl 06 på Fedje i dag morges viste 11,3 m/sek, og værvarselet antyder om tilsvarende vind frem til kl 08, hvoretter vinden vil avta utover dagen. Den vil imidlertid stå på nordvestlig retning helt frem til kvelden, hvilket betyr at alle vil kunne sløre eller lense i mål i dag.

RASKT. Fort gikk det også på første del nordover mot Florø. XFRAM OG FRIFLYT er de to båtene somholdt høyest gjennomsnittsfart på den første etappen. 8,6 knop har de to båtene logget i snitt på vei fra Ramsøy til Florø. 8,4 knop har SEAYOU og CHABLIS holdt i snitt.

Høyeste registrerte fart på trackingen er blitt registrert på STOCKHOLM SYNDROME (X-35) med 15,7 knop. 14,4 knop har VIVA (Arcona 340) vært oppe i mens 13,7 knop er registrert på Seascape 27-en SEAYOU.

UTSATT. For flere båter har det å legge ut på annen etappe i mørke natten og en vind som har fått det til å hyle i riggen, blitt for tøft. De har derfor valgt å ligge i Florø og vente på lys og lettere vind før de setter kursen sørover.

Du finner foreløpig resultater her.

Følg innkomsten her.