Tøft for spinnakerne under Hollænderen

– Vi tok ned spinnakeren for å beholde seilene hele, forteller skipper på "Frøkna", Anne Heldal, som seilte inn til 2.plass sammen med mannen Arild i shorthanded-klassen.

Publisert

 FRISKT: Det blåste opp til 15-16  m/sekund, her fra "Mumm a Mia". Alle foto: Ørjan Krogh Hansen

Dagens Hollænderseilas ble frisk og rask. I perioder blåste det kuling, forteller Anne Heldal, skipper på Hansson 31 "Frøkna". Sammen med ektemannen tok de 2 .plassen i shorthanded-klassen.

– Vi valgte å ta ned spinnakeren da vi seilte hjemover på innsiden av øyene ved Hankø, forteller Anne Heldal på telefon til Seilas.

Med 15 m/sekund merket paret at båten vugget mer enn de likte og valgte derfor å ta ned spinnakeren for å unngå eventuelle "kinesere".

– Vi gikk over til å seile med spridd fokk istedet. Mange av dem som fortsatte med spinnaker fikk både "kinsere" og broacher, så med tanke på å holde seilene hele, gjorde vi det rette, sier Heldal.

Røyken-paret er  godt fornøyd med seilasen, og fikk en god start hvor de holdt følge med normalt langt raskere båter et godt stykke.

– Vi kjørte spinnaker nesten hele veien ned til Bastø. Etter å ha sløret videre fikk vi et vindskift ti minutter før runding Hollenderbåen, og måtte derfor over på kryss, forteller skipperen, som mener at overall-seieren mest sannsynlig røk her.

"Optimilia", som vant shorthanded-klassen, rakk også å runde før vindkiftet.

Ekteparet Heldal vant i sommer overall-seieren blant 160 båter i Bohusracet, som er Nordens største shordhanded-regatta.

Se resultater fra Hollænderen her og  flere bilder fra seilasen, tatt fra "Mumm a Mia",  ved å klikke på lenken til billedspesialen.