Tidenes tøffeste Nordland Offshore Race

"Swai" og "Flugt VI" er suverene vinnere i det tøffeste Nordland Offshore Race i manns minne.

Publisert

Tekst og foto: Olav Taraldsen, Bodø SF.

I den største klassen kunne «Swai» med skipper Remi Rasmussen og makker Magnus Whatley innkassere tidenes mest suverene seier i Nordland  Offshore Race. Over en time og 20 minutter foran Tromsø-båten «Ada» med skipper Trond Johansen og makker Steinar Drage. På tredje kom «Palander» med skipper Emil Ingebrigtsen omlag 15 minutter bak "Ada".

I den minste klassen ble det seier nr. 2 til «Flugt IV» med skipper Johan Holdø og makker Lars Dybfest. De ledet marginalt da sørvesten kom, noe som trygget ledelsen til 50 minutter på båt nr to. På andre kom «Mås» med skipper Per Saupstad og makker Kai Linde. «Spleis» med skipper Bernt Aanonsen måtte ta til takke med tredjeplass, omlag syv minutter bak Mås.

 

Starten gikk kl 1130 fra indre havn og bygevær fra sørvest med kuling gjorde at seilerne måtte krysse 5-7 timer ned mot runding Fleinvær.  Det var tøffe forhold og seks båter brøt, fire av dem før Fleinvær mens «Acho Alai» og «Linda» seilte et stykke mot Værøy før de måtte se seg nødt til å bryte.

 

Mot Værøy ble de slør og siste timen kunne enkelte heise gannakeren ettersom vinden rommet.

 

Hjemturen ble også slør men båtene møtte østavinden før Helligvær som gjorde at båtene igjen måtte krysse. De siste møtte den en time etter Værøy.

 

Da de fleste båtene var i mål, kom den varslede sørvesten. Kun Flugt VI fikk glede av den og trygget ledelsen mot mål. Flugt VI var den eneste båten som kunne nyte godt av en skikkelig lens. De andre båtene måtte krysse og eller sløre hele veien.

 

Bodøbåten «Baba Yaga» (ex «Aja»)  som klarte en fjerdeplass på sin debut i regattasammenheng. Det må de vel være godt fornøyd med.

 

Fra sidelinjen må en bare la seg imponere av mange av de eldste seilerne som startet i denne styrkeprøven. Jan Ivar Johansen var med sine snart 75 år den eldste. Han måtte bryte, men var da halveis til Værøy på tur fra Fleinvær.

 

Premieutdeling blir kl 16 i havna.

Powered by Labrador CMS