To norske jenter i VM for brettseilere
To norske jenter i VM for brettseilere

To norske jenter i VM for brettseilere

Etter to dagers seilaser ligger Maria Mollestad på 9. plass i RS:X junior VM

Publisert

RS:X seilerne avholder denne uken sitt junior verdensmesterskap  i Limassol på Kypros. Kypros har de siste dagene vist seg fra sin beste side med strålende sol, 26 – 28 grader og en solgangsbris som kommer inn fra havet ved 12-tiden på formiddagen.

 

Alle de beste RS:X junior seilerne (opp til og med 18 år) er her og de store brettnasjonene som Polen, England, Frankrike og Israel stiller med fyldige kontingenter. Brettseiling er på sterk fremgang i Europa og i verdensmesterskapet for BIC klassen som er rekrutteringsklasse til RS:X, var det med over 350 seilere tidligere i sommer. De beste av disse går over til RS:X i 15 – 16 års alderen og i og med RS:X klassens OL-status, satses store ressurser på de meste lovede talentene.

 

78 gutter og 38 jenter fra 16 nasjoner og 3 kontinenter stiller på startlinjen. 2 av disse er norske, Maria Aadland Mollestad og Karine Holden Feragen med Esben Slaatto som trener. Seilasene startet mandag med 3 seilaser som ble holdt i fine forhold i 6 – 8 m/s vind. Maria seilte en jevn serie og ble 11 i alle tre seilasene. Tirsdag blåste det mindre og det ble seilt to seilaser i 3 – 5 m/s vind. Maria ble 8 i begge disse og Karine avsluttet med 24. plass i siste seilas, hennes beste så langt i regattaen. Etter to dager og 5 seilaser er Maria 9 sammenlagt og Karine 35.

 

Seilasene fortsetter hele uken og avsluttes med finale seilaser på lørdag.

 

Powered by Labrador CMS