SESONGEN 2017: Neste sesong er under planlegging i Tønsberg, der Bjørnar Erikstad er en av trenerne.
SESONGEN 2017: Neste sesong er under planlegging i Tønsberg, der Bjørnar Erikstad er en av trenerne.

En sommer er over

Publisert Sist oppdatert

Vi er langt ute i sensommeren og mye av sesongen er bak oss. Mange av foreningens medlemmer har vært på seiltur, både innenlands og utenlands. I tillegg har våre jolleseilere vært på farten.

Vestfold Cup for joller er gjennomført, og det ble en hyggelig regatta i fint vær, fin bris og over 40 Optimistjoller fordelt på Optimist A, B, B rekrutt og C seilere. Det skal være mulig for optimistseilere på alle nivåer å kunne delta på en lokal regatta i sine hjemmefarvann.

I fjor forsøkte vi å legge klubbmesterskapet til våre vanlige tirsdags- og onsdagsregattaer. Det ble plukket ut én dag på våren og én på høsten. Vi gjorde dette for å få enda flere til å delta i klubbmesterskapet. Det var ingen stemning for å gjenta dette i år, så årets klubbmesterskap blir nå gjennomført på en lørdag med påfølgende middag. Det har vært en lang tradisjon i Tønsberg Seilforening.

Jeg har lyst til å nevne Ladies Cup og Gubberegattaen, som er tradisjonsrike regattaer som ble startet for å gi alle frivillige som jobber sent og tidlig for foreningen hele sesongen en hyggelig kveld med regatta og festmiddag. Herrene serverer damene på Ladies Cup og damene gjør jobben når Gubberegattaen gjennomføres. Disse populære regattaene håper jeg vil fortsette i alle år fremover.

Midt i oktober skal båtene på land, atter en sesong er slutt og vi pakker bort for vinteren. Det er mange som synes det er helt greit, så kan de glemme seiling for en stund. Mens andre ligger ute hele vinteren og tar seg en tur på fjorden så fort været tillater det.

Jollene holder det gående til ut i november med søndagstreninger. Vinterregattaen blir arrangert i november. Fra desember tas det en liten pause frem til ca. mars. I denne tiden er det viktig å holde det sosiale i gang. Da blir det bowlingkveld, pepperkakebaking, Geilo-tur og dataparty – mye hyggelig å fylle ventetiden med for å kunne være sammen med seilervenner man ellers ser på fjorden.

Tønsberg Seilforening er godt i gang med planleggingen av terminlisten for 2017, og vi gleder oss til å få dette på plass. Det blir mye spennende å se frem til!