Toppseil og NTG seilere i E-Cup for 29ere

Norske 29er seilere har brukt påsken til E-Cup regatta i Frankrike og kom hjem med gode resultater.

Publisert

Her er treneren Frank Kirkelands rapport:

Første Eurocup i 29er ble arrangert i år som tidligere i Cavalaire sur Mer i syd Frankrike. Vi fikk fem treningsdager på vannet før de tre regattadagene startet. Under treningen var det sterk vind opp mot 25 knop. Dette er sjelden kost for de norske 29er seilerne. Alle de norske lagene brukt vinteren godt til fysisk trening og det var tydelig godt forberedte lag som møtte seilsesongen i Middelhavet.

Fysisk trener fra NTG

Under samlingen fikk vi også besøk av fysisk trener fra Norges Toppidrettsgymnas, Fredrik Brenna Lund. Han tok seilerne med på en morgenøkt med stretching, hvor man forbereder kroppen på en alternativ måte. Brenna Lund kom også med nyttige innspill på hva seilerne kan gjøre annerledes for å øke egene prestasjons muligheter. Dette var en nyttig erfaring for seiltrener og utøvere.

God norsk seiling

Det ble verdifull trening i mye vind. Anders og Tobias, seilte inn til en flott 4.plass i tune up regattaen. Eline og Linn Emelie hadde flere gode regattaer og har full kontroll over båten i sterk vind. Ragna og Kristin har gjort flest gode starter og har til tider seilt riktig og fort. Helene og Ane, seilte en veldig jevn og god regatta. De endte til slutt på en meget sterk 7. plass totalt  og ble den 3dje beste jentebåten! Totalt deltok 56 båter.

Resultater:

Helene og Ane: 7

Eline og Linn Emelie: 31

Anders og Tobias: 36

Ragna og Kristin 42

Powered by Labrador CMS