Totalsvikt på første OL dag

Både Ynglingjentene og Finnjolleseileren Peer Moberg sviktet kapitalt på OLs åpningsdag. Etter to seilaser har begge bare en båt bak. Men i den andre seilasen i Finnjolle kunne det gått meget bedre.

Publisert

Det er vanskelige forhold i Qingdao og seilerne fikk virkelig satt ferdighetene på prøve i dagens seilaser.

I Finnjolle ledet Jonas Høegh Christenesen ved første merket, men endte på 16. plass. Ben Ainslie som ledet ved 2. og 3. merke ble nr 10 i mål, mens inderen Nachatar Johal ble nr 4 i mål etter å ha ligger bak Moberg gjennom hele seilasen.

I den andre seilasen rundet Peer Moberg på 14 plass ved første merket, seilte seg deretter opp til 5, men falt ned på 6 og ble til slutt 24 i mål. Helt til ca 100 meter før mål var Moberg helt fremme i feltet, men en 720 straff mot slutten ødela alt. Anslie vant seilasen, men der er polske Rafael Szukiel som leder sammenlagt.

I Ynglingklassen lyktes ingenting for Siren Sundby, Lise Brgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. De lå bakerst i feltet på første runde både i første og andre seilas, men greide å seile seg opp noen plasser på de siste lensene. Sammenlagt er jentene på 14. plass etter at første seilas ble vunnet av Australia, mens Nederland vant den andre. Sammenagt leder de britiske jentene foran Canada.

NRK sender opptak fra dagens seilaser på kanal 2 fra 16.00 til 17.00 idag, mens de tre første seilasene i 49er vises i opptak imorgen mellom 15.00 og 16.15 på NRK 1.

Powered by Labrador CMS