Key West Race Week

Tre norske båter til Florida

Key West Race Week samler mange av de beste amerikanske seilerne, og noen utlendinger

Publisert Sist oppdatert

Regattaen ved Key West utenfor kysten av Florida regnes som vinterens viktigste og sesongstart for kjølbåtseilerne i Nordamerika. I år arrangeres den populære regattaen fra 17. til 22. januar med deltakelse fra 72 fots maxibåter og ned til J/22 som de minste. Per idag er 144 båter fra i alt 13 nasjoner påmeldt, langt de fleste av disse er amerikanske.

Flere norske båter

Det er blitt tradisjon for at også et fåtall norske båter tar turen over. For seilerne som dermed får et brekk fra den norske vinterkulden er regattaen svært populær. Atmosfæren på Key West som blant annet Ernest Hemingway gjorde berømt er også unik og gir seilerne en spesiell kulturopplevelse. I år deltar norske båter i tre klasser, i Melges 24 med Jens A. Wathnes «Party Girl» som skal forsvare en god plassering fra i fjor, Eivind Astrups J/70 «Norwegian Steam» og den Stavangerbaserte investoren Bjørn Erik Bjørnsen med C&C 30 One Design «No 28 Pizza Pub», oppkalt etter pizzarestauranten han reddet fra konkurs i 2013.

Tett rundt merkene

J/70 er den største klassen med 55 båter og da kan det nok gå hardt for seg båte i starten og ved merkerundinger. Eivind Astrup som detok i klassen også for to år siden klaget den gang på at ble seilt vel rått og må vel igjen være forberedt på at det neppe gis ved dørene i klassen som på rekordtid har vokst til å bli regattaens mest kompetitive.