Tsjekkisk etter tre seilaser

VM i Melges 24 fikk en krevende start uten norske prestasjoner i toppklasse.

Publisert Sist oppdatert

Lett og variabel vind gjorde det vanskelig å være på topp i alle seilasene, noe ikke minst de norske seilerne fikk erfare. De fleste av dem fikk en eller flere plasseringer et stykke nede på listen. Hele feltet, 95 båter på en og samme startlinje, var også uvant for seilerne, og kom man ikke godt ut i starten, ble avstanden fremover fort stor.

Norges beste kjølbåtseiler for tiden, Kristoffer Spone, ligger best an av de norske seilerne, med passeringene 11, 27 og 9. Med det ligger laget på 7. plass 31 poeng bak ledene Martin Trcka fra Tsjekkia.

– Vi overlevde første dag og synes at vi har fått godt betalt med en 7. plass sammenlagt. Det blåste fra 3 til 5 m/sek og med store trykkforskjeller og vindskift opptil 30 grader, forteller Kristoffer Spone til Seilas.

– Startene betyr som alltid mye – ikke minst med 95 båter på linjen. Vi synes selv vi fikk en perfekt start i 2. seilas, men problemet var en svensk båt som var to båtlengde over linjen til lo for oss. Han ødela alt og vi rundet på 70. plass på første merke, men vi klarte å jobbe oss opp til en 27. plass.

Det er mulig å følge regattaen "live" med kamaraer, tracking ig kommentarer.  

Se resultatlsten her