Åtte nominerte til årets priser
Åtte nominerte til årets priser

Åtte nominerte til årets priser

North Sails gjør hvert år stas på norske seilere, og i desember deles på nytt hedersbevisningene North Sailor og North Crew ut. Prisene, som første gang ble delt ut i 2003, er satt opp for å hedre de norske seilerne som utmerker seg i løpet av året og som bidrar til å inspirere alle oss andre.

Publisert

For årets priser, North Sailor 2007 og North Crew 2007, er det nominert fire kandidater til hver pris. I løpet av tiden frem til utdelingen, som vil finne sted i forbindelse med en markering av både North Sails og With Marines 50 års jubileum, vil juryen plukke ut de to, endelige vinnerne.

Nominerte seilere til North Sailor 2007:

Kristian Ruth – for å ha fått sitt definitive, internasjonale gjennombrudd i OL-klassen Laser og for å ha kvalifisert Norge for en plass i OL i Laser i Bejiing i 2008.

Peer Moberg – for sin stabile seiling i toppen av Finnjolle-klassen gjennom hele sesongen, og for å ha vunnet bronse i prøve-OL i klassen.

Jannicke Stålstrøm – for å ha seilt på internasjonalt toppnivå i brettklassen RS:X i år og i tidligere år, og for å ha vunnet World Cup-regatta i Nederland i år

Tor Hove – for sin årelange innsats og topp-plasseringer i shorthanded-seiling, og for sin innsats for å inspirere og lære andre seilere denne typen seiling.

Nominerte lag til North Crew 2007:

AIMING FIRST – for å ha vunnet NORC-rankingen 2007 og blitt nr. 5 i IMS-VM.

Dag Usterud med mannskap – for å ha tatt NM-gull i både Soling og 11:MOD.

Peder Jahre med mannskap – for målrettet innsats og fremgang i Melges 24, som blant annet endte med NM-gull og kongepokal

TEAM LODE STAR - for sine mange topp-prestasjoner i sin første sesong i en av verdens hardeste entype-klasser; Star.

Årets jury består av følgende personer: Morten Jensen (leder for juryen), Jon Amtrup, Lars Erik Heibek, Espen Guttormsen, Thomas Nilsson og Kristoffer Spone.

Tidligere vinnere:

2003:

North Crew: NORWEGIAN STEAM

North Sailor: Siren Sundby

2004:

North Crew: FRAM-laget

North Sailor: Siren Sundby

2005:

North Crew: Team Sonar 2005

North Sailor: Dag Usterud

2006:

North Crew: OCEAN WARRIOR

North Sailor: Bjørnar Erikstad

Begge prisene deles ut årlig, og det følger en statue og en gavesjekk med prisen – og selvfølgelig den heder og ære det er å få en slik anerkjennelse i seil-Norge.