Turseiler med rullemast ga regattabåter bank

En splitter ny Bavaria 40 med rullemast overrasket i Adriaterhavet. I Færderen stiller tilsvarende båt med samme seil til start.

Publisert

Fra Elvstrøm Sobstads nettside:

- Under årets Cornati Cup, Kroatia, deltok Elvström Sobstad i en ny Bavaria 40. I den årlige regatta deltok det 120 båter og det ble seilt både baneseilas og mellomdistanse race.

    Den aktuelle båten, ”Catch Me” var eneste båt i racingklassen som hadde rullemast og ideen var å vise hvor langt Elvström Sobstad har kommet i utiklingen av effektive rulleseil. Det var nok av spøkefulle kommentarer og latter på bryggene før det hele startet…

    Blant konkurrentene fant man for eksempel X-50, First 40.7 (hele 12 båter), Bavaria 42 Match og tilsvarende. OVER ALL SEIER den siste dagen og en 4. plass OVER ALL etter endt serie, forteller vel sitt - disse seilene fungerer!

Se saken her

LYS på 1.23

Sigurd Parmann stiller i Færderen, og Watski Two Star med sin splitter nye Bavaria 40. Den har fått den samme seilgarderoben som ”Catch Me”. Parman har de senere år seil Bavaria 39 med gode resultater, og gleder seg vilt til Færderseilasen.

    – Bavaraia 40 har lengre, men smalere vannlinje enn Bavaria 39. Riggen har samme høyde, men bommen er litt lengre. Båten er også litt tyngre. Vi har fått det samme LYS-tallet som vi hadde på Bavaria 39, men registrerer at flere av konkurrentene fra i fjor har fått redusert LYS-tallet sitt litt i år. Jeg føler at den nye 40-foteren har bedre høyde på kryss enn Bavaria 39, forteller Parmann til Seilas. Parmann forteller at merkostnaden på Genesis storseil og genua er på ca 80.000,- i forhold til Hightech seil.

Asymetrisk spinnaker på bom

Parmann forteller at i år kan man seile med asymmetrisk spinnaker både på spinnaker bom og på baugpsryd.

Les mer om Bavaria 40 her.

Du finner flere båt-og utstyrsnyheter på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

Powered by Labrador CMS