Union Race til Halden
Union Race til Halden

Union Race til Halden

Union Race Thon Hotel Halden ble arrangert på Iddefjorden for første gang lørdag 20. august.

Publisert

Pressemelding fra arrangøren:

Seilasen inngår I Union Race, en serie på fire i et samarbeid mellom Strømstad SS, Sarpsborg SF, Hvaler SF og Halden SF.

Halden, som har en av Norges flotteste gjestehavner var i år vert for den 3. seilasen. Med regattakontor på hotellet like ved gjestehavnen, Fredriksten festning ruvende over havnen, blå himmel og riktig vind, lå alt til rette for et flott arrangement. Startlinjen var lagt ca. 1 nm. fra havnen. Banen gikk opp og ned langs den lange og smale Iddefjorden. Dette gjorde at båtene møttes flere ganger under seilasen.

Målgang var i år lagt helt inne på indre havn i Halden, noe som publikum satt stor pris på. Etter seilasen var det sosialt samvær på hotellet. Deltagerne var nok litt reserverte før start, ”Går det an å seile på Iddefjorden??”, var det noen som sa. Etter seilasen var alle ubetinget positive. Ja, mange uttalte at dette var den morsomste LYS seilasen de hadde deltatt på! Iddefjorden kan være lunefull. Dette er Østlandets svar på en vestlandsfjord. Her er det bratte fjell som styrer vinden i ulike retninger. Vindstyrken varierer også til tider, noe som gjør at man må være 100% konsentrert for å holde max fart.

Den som i år mestret forholdene best var Tim Berg Iversen i sin Melges 24. Han var to minutter før Gunnar Sten Johansen i en Maxi Racer. På 3. plass

kom Trond Forsstrøm i en CB 33. Arrangøren hadde i år fått med seg et filmteam som filmet seilasen. Da seilerne kom til mål ble filmen vist på storskjerm ute ved havna. Man kunne se seg selv og sine konkurrenter mens man diskuterte dagens taktikk. Dette var noe alle satt stor pris på, og som kanskje kan utvikles videre.

Vi får se hva arrangøren finner på neste år. Hva med tracking, mellomtider etc? Banen i år var på ca 15 NM, og båtene bruke ca tre timer, korrigert tid, på seilasen. Halden Seilforening har stor tro på at seilasen kan etablere seg som et høydepunkt for regatta og familieseilere. Vi håper på 50 båter 2012 sier Morten Heli-Hansen, leder i Halden Seilforening. Datoen for 2012 blir 18. august.