Nytt fra Jeanneau

Utfordrer blant 30-foterne
Utfordrer blant 30-foterne

Utfordrer blant 30-foterne

Bavaria 31 Cruiser og Hunter 31 får trolig en tøff utfordrer i den nyeJeanneau Sun Odyssey 30i, tegnet av Marc Lombard, som lanseres i høst.Utfordringen går både på innhold og pris.

Publisert

Bavaria 31 Cruiser har fått mye ros i båtpressen for både volum og seil­egenskaper. Hunter 31 er også en båt med mye innhold og volum, og nå kommer altså Jeanneau med sin utfordrer i dette segmentet. Arrangementet under dekk med tverrstilt dobbelkøye i akterlugaren gjør sitt til at båten har mest til felles med Hunter 31.

Jeanneau har lagt vekt på å gi primærfunksjoner om bord stor prioritet. Det betyr at båten har fått et stort baderom, romslig bysse og en generøs salong. Dessuten legges det vekt på at det skal være full ståhøyde (for de fleste) i hele båten.

Baderommet byr på et toalett plassert i langskipsretningen, våttøyskap og godt med armslag slik at man kan innta morgendusjen stående der inne. Byssa byr på flere alternativer når det gjelder nedkjøling og oppvarming i form av valgfritt utstyr som kjøl/frys eller tradisjonell isboks på 100 liter – og kokebluss, ovn og microbølgeovn som alternativer i den andre enden av Celicius’ skala.

Marc Lombard har skapt en båt med stor, akterlig bredde, og dette vil trolig gi seg utslag i en romslig akterlugar og en stor cockpit. I cockpiten kan man velge mellom rorkult eller ratt. Rorkult vil utvilsomt gi mer plass og åpenhet, men man må rigge til et cockpitbord på sokkel når middagen skal inntas under åpen himmel. Med ratt følger pidestall og fast cockpitbord.

Riggen er en enkel brøkdelsrigg med vantene ute i borde og salingshornene vinklet akterover. Det betyr at båten verken kan ha – og sikkert ikke trenger fordi den er moderne lettdreven – noen stor, overlappende genua. Utifra tegningene ser kjølen relativt smal og moderne ut. Også roret er dypt, noe som burde borge for en båt som har et godt grep på bidevind og slør.