Utfordrer KNS’ trackervalg

Stian Vælitalo har utviklet en smart og enkel app for regattaseilere. Nå har han utviklet en nettjeneste, skreddersydd for Færderseilasen.

Publisert

KNS har valgt gratisprogrammet Endomondo for å spore båtene under Færderseilasen. Denne er en app for trening som fungerer til å følge deltagere i et løp, men ikke beregnet spesielt for seiling. App-en Vælitalo har utviklet er spesiallaget for regattaseiling med tanke på Færderseilasen. Nå har han også laget en nettside som gjør at også de på land kan følge med på hvor båtene ligger.

Vi skrev om den nye app-en på mandag. Du finner mer om den her.

Ønsker å bli best

Årsaken til at jeg gjør dette arbeidet, er at jeg ønsker at det er denne appen som blir den foretrukne appen under seilasen.

Og jeg håper at du kanskje kan hjelpe meg med det, dersom du ser potensialet med appen kombinert med websiden.

Jeg mener at dersom Regatta appen både

- gir informasjon til føreren om sin posisjon i feltet og

- gir informasjon til arrangørene og publikum via nettsiden

så burde det være en kandidat til å bli markedsført til førerne.

Det skal også legges inn en sporlogg hvor du kan se båtenes fart, kurs og posisjon for ulike tidspunkt.

Du finner nettsiden hvor du kan følge Færderseilasen her.

Flere fordeler

Ulempen "min" i forhold til Endomondo er at den finnes for flere enheter enn iPhone. Og at den er tilgjengelig gratis.

Fordelen min er at Regatta gir mer glede til selve skipperen og mannskapet under selve seilasen, ved at de kan se hvordan de ligger an underveis.

Ser at det så langt er 19 påmeldte på Endomondo.

Det er flere som har lastet ned Regatta, forteller app-utvikleren til Seilas.

Kan utvikle sider for andre regattaer

Siden er laget spesifikt for Færderseilasen 2011, og vil deaktiveres etter det. Og kan reaktiveres i 2012. Årsaken er at man ikke skal kunne søke opp eller kunne surfe på båter/personer på denne siden utenom regattaen.

Det er i alle fall tanken inntil videre. Dersom det er andre regatta som ønsker tilsvarende kan egen side etableres for de.

Man vil kun få treff på båter/klasser som er innenfor en radius på 222 km fra ca Nesodden. Og kun båter som har sendt inn posisjon de siste 120 minutter.

Nedtrekkslisten med klasser reflekterer klassene som er registrert blant de som kjører "Regatta" på iPhone, og som har sendt inn en posisjon innenfor 222 km fra Nesodden.

Dersom du på din iPhone skriver inn en "ny" klasse, vil den dukke opp i listen når du laster siden på nytt, dersom du er innenfor radiusen.

Dvs at listen med klasser vokser etter hvert som nye klasser dukker opp og vi nærmer oss seilasen. (Velger du klassen TEST, får du opp 4 båter ved Nesodden, pluss eventuelle kunder som har lastet ned og tester Regatta appen i løpet av de siste 2 timene).

Det er foreløpig tiltenkt to typer bruk av siden:

1. De som ønsker å følge med på klassene, hvem som leder etc.

2. De som ønsker å sjekke en spesifikk båt. De må da vite seilnummer og under hvilket navn skipperen er registrert i Regatta applikasjonen.

Powered by Labrador CMS