Utsett seilasene til mai, sier Cayard
Utsett seilasene til mai, sier Cayard

Utsett seilasene til mai, sier Cayard

America´s Cup ekspert og Eurosport kommentator Paul Cayard mener Valencia i februar er uegnet for media og fans og foreslår at de 33. seilaser om America's Cup flyttes til mai.

Publisert

- Stemningen i pressesenteret går ut på at America's Cup regattaen neppe kommer i gang før søndag ettersom værmeldingene for fredag også synes å være lite gunstige for seilas i Valencia, sier America's Cup seiler og ekspert Paul Cayard idag. - Jeg vil si at været er for variabelt til å kunne spås presist, og med klare kriteria for både vindstyrke og bølgehøyde er det akseptable vindu for å kunne gjennmføre en seilas ganske minimalt.

- Med disse utsettelsene er det åpenbart at vi mister både medieinteressen og fans. Det er vanskelig å holde energien oppe og skape innhold i de planlagte TV sendingene. Det er når alt kommer til alt grenser for hva man kan skrive om teknologien rundt disse båtene. Etter hvert vil folkene kreve at det også seiles. Eurosport (som Cayard jobber for i Valencia) vil sende til og med søndag dersom det blir seiling, men deretter drar filmteamet til Vancouver og jeg selv drar til Dubai allerede fredag for RC44 regattaen der, sier Cayard.

- Jeg er svært frustrert over alt dette ettersom jeg føler vi vi ikke gjør vårt beste for seilsporten på denne måten. Det er åpenbart at Valencia i februar ikke er ideelt værmessig for disse ømtålelige båtene. Kanskje Alinghi og BMW Oracle burde bli enige om å utsette seilingen til mai. Da er det gjerne bedre vær og derfor større sjanser for å kunne gjennmføre seilasene som planlagt. Det vil også gi mer tid for sponsorene til å tilrettelegge sine aktiviteter. Men tatt i betraktning at Alinghi og BMW Oracle ikke har kunnet bli enige om noe til nå, er vel dette lite trolig, sier Cayard med et sukk.

Les mer her

Les også Cory E. Friedman, America’s Cup analyst

Powered by Labrador CMS