Uttak for ungdoms OL i desember

To norske seilere får sjansen til å delta i Ungdoms OL neste år, men først må de vise at de har plasseringssjanser. Se video

Publisert

Fire norske seilere, to fra Drøbaksund og to fra KNS, reiser til helgen til italienske Imperia for å forberede seg til EM i Byte som gjelder som kvalifisering til til Ungdoms OL i 2010 i Singapore. De fire seilerne er Karianne Hammarstrøm og Harald Fæse fra Drøbaksund og KNS seilerne Line Flem Høst og Henrik Begby. Alle kommer fra Laser 4.7, bortsett fra Hammarstrøm som fremdeles er Optimistjolleseiler. De får trenerhjelp av verdensmester Jon Emmet.

 

IOC forsøker å gi ungdom et arrangement som skal være så likt OL som mulig gjennom å følge de samme retningslinjene som gjelder ved vanlige Olympiske Leker når de for første gang arrangerer Ungdoms OL eller Youth Olympic Games som de heter. For å kunne delta må seileren være født mellom 1/1-94 og 31/12-95. Vertsnasjon i 2010 er Singapore der det vil være 5000 utøvere og ledere fra over 200 nasjoner som deltar.  Det prestisjetunge mesterskapet for ungdom blir også en inspirasjon og flott plattform videre for dem som drømmer om en toppidrettskarriere.

Seiling er en av idrettene Olympiatoppen prioriterer for deltakelse il Singapore og NSF kommer til å instille en jente og en gutt til klassen Byte CII. Som i Olympiske Leker vil Norge kun stille med én seiler i hver klasse og det er OLT som gjør uttaket etter innstilling fra NSF. NSF ønsker å innstille de seilerne som gjør det best i Byte CII-EM i Imperia, Italia fra 4. til 7. desember i år.

Utfordringen blir ikke bare være å vinne kvalifiseringen mot de andre norske seilerne, men også å seile godt nok i mesterskapet slik at Norge kvalifiserer en plass i YOG. For å kvalifisere Norge må en være blant de syv beste nasjonene i EM. Mer om nasjonskvalifiseringen kan du finne her

Byte CII er en båt som likner mye på Laser 4,7 og med de resultatene de norske 4,7-seilerne har hatt i år vil det bli spennende å følge seilerne våre i mesterskapet.

Powered by Labrador CMS