Vanskelig start på stor-NM
Vanskelig start på stor-NM

Vanskelig start på stor-NM

Kanskje er det været som gjør dem familiære med det; vestlendingene har i alle fall åpnet godt i stor-NM.

Publisert Sist oppdatert

I begge Optimist-klassene er det bergensere i fleng i teten. Amalie Hjellestad Hella leder blant jentene, mens Celine Clausen ligger på tredjeplass. Begge seiler for Hjellestad Seilforening.

Blant guttene er det dobbelt i toppen fra Ran Seilforening. Alexander Dahl Høgheim og Thomas Nicholaysen har sørget for det.

VANSKELIG. – Ja, det har vært vanskelige forhold, bekrefter arrangementsansvarlig Eirik Guldvog i Moss Seilforening.

– Det har vært mye skiftende vind rundt bygene, men vi har fått gjennomført fra to til fire seilaser på de ulike banene. Vi har fått start på nordavind, hvoretter vi har måttet legge om hele banen til vestavind og så videre. Jeg er derfor veldig fornøyd med at vi er kommet så godt i gang under slike forhold, sier Guldvog til SEILmagasinet.

I morgen håper han det blir lettere; da er det spådd sønnavind.

– Det er varslet pent vær, og da har vi tro på at vi får sønnavind og glimrende forhold hele dagen, sier han.

DOBBEL 1. PL TIL HÅVARD AKER. I Europajolle er det Karianne Hammarstrøm fra Drøbaksund og Håvard Aker fra Tønsberg som har lagt beslag på topplasseringene. Aker har vært i en klasse for seg og kan skilte med to strake seire, mens det er jevnere blant jentene. Hele syv seilere ligger innenfor en differanse på fire poeng!

JEVNT. Emilie Homstvedt fra Sarpsborg leder i Zoom8. Der sørger Victoria Heiås fra Bundefjorden og Line Gaard Pedersen fra Bærum for at jentene virkelig dominerer i denne klassen. Her er det også jevnt. Seks seilere er innefor fem poengs margin.

SIKKER TET. I 29er fikk man gjennomført fire seilaser og Anders Hylen Klippenberg og Emil Mellbye fra KNS har to første og to annenplasser – noe som gir dem en sikker tetposisjon foran Bror With og Ludvig Johansson fra Asker.

FØRSTE NM. I RS Feva-klassen, som i år kan kåre sine første norgesmestre, er det Risør-seilerne Tomas og Mads Mathisen som har knepet ledelsen foran Tønsberg-duoen Olav Diderik og Kristian Fredrik Ødegård.

FAVORITTENE INNFRIR. OL-kandidatene Mathias Mollatt, Moss og Marthe Enger Eide, Bærum ligger ikke uventet først i Laser Radial. Mollatt, som for anledningen har gått ned i seilstørrelse, taklet forholdene best og vant begge de to seilasene som er blitt avholdt i dag. Bak de to følger nok en internasjonal Laser-seiler, Lars Myklebust Johansen fra Brevik.

MOSS, MOSS. Moss-ledelse er det også i Laser 4.7: Celine Terese Herud leder klart foran Cedrik Kløvstad, KNS.

KNS I BRETT. Som en konsekvens av KNS’ enorme brettsatsing er det tre KNSere i teten i brettklassen: Fabian Wilkens Solheim, Samuel Bjørgan og Georg H. Knutsen.

Mesterskapet fortsetter i morgen og avsluttes søndag.

Komplette resultater finner du her.