Vi har trolig ikke sett AC50 «Artemis» på regattabanen for siste gang.
Vi har trolig ikke sett AC50 «Artemis» på regattabanen for siste gang.

«Artemis» god i treningsseilaser

America's Cup klassen kjørte full treningsrunde i helgen, med «Artemis» i toppsjiktet.

Publisert Sist oppdatert

America’s Cup Class (ACC) møttes i helgen til en uoffisiell treningsrunde før de 35. America’s Cup seilasene som starter i mai. Båtene seilte en full runde på the Great Sound der alle møtte hverandre to ganger fredag, lørdag og søndag. 

Alle minus en

Alle de fem America’s Cup lagene som nå er å plass på Bermuda, det vil si alle minus Emirates Team New Zealand som fremdeles trener hjemme i Auckland, gjennomførte en serie matcher under varierte forhold, men på tilnærmet samme bane som under selve AC regattaen.  

Røff start

Artemis Racing fikk en tøff start på regattaen fredag og tapte begge sine to første seilaser i frisk vind og mye sjø. Vendepunkte kom da den svenske båten slo Oracle Team USA i den siste seilasen og deretter vant alle de resterende seilasene lørdag og søndag

Løftet seg underveis

- Det ble etter hvert lettere vind og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi klarte å løfte oss, sa Nathan Outteridge sm fortsatte: - Det hele ble avgjort i vår siste seilas mot Oracle. Vi hadde en fin start og ledet for det meste, men de fikk med seg en vindkantring på siste kryss og kom seg såvidt foran i mål. Vi lærte mye og nå har vi god tid til å forbedre måten vi seiler båten på, i tillegg til å foreta noen få oppgraderinger. 

Litt å jobbe med

Team manager og taktiker Iain Percy konkluderte: - Mye jobbing gjenstår, men vi er med i kapmpen.  Resultatene denne helgen gir oss god motivasjon, sa Percy. 

Uoffisielle resultater (won-lost):

Oracle Team USA 9-2

Artemis Racing 7-3

SoftBank Team Japan 2-2

Land Rover BAR 2-8

Groupama Team France 1-6