Jevnt gode i stort felt
Jevnt gode i stort felt

Endte utenfor pallen, men viste likevel styrke i vedenscupen.

Helene Næss og Marie Rønningen manglet litt på medaljeplass, men seilte en jevnt god regatta i Hyeres.

Publisert Sist oppdatert

Før dagens medaljefinale i 49erFX hadde de norske jentene fremdeles en matematisk sjanse til å ta en pallplass, men da måtte de ha åtte båter mellom seg og det britiske laget. Allerede etter start så vi at Helene og Marie ville få en tøff oppgave, selv om de hang godt med i teten den første halvdelen av kryssen. Sverige kom best igang, fulgt av Frankrike, mens de norske måtte slå over på babords halser etter å ha havnet i en presset posisjon. Midt på kryssen var imidlertid Tønsbergjentene helt oppe og snuste på teten, men laget falt noe av før kryssmerket. 

Mens Brasil, Frankrike, Tyskland og Storbrittannia kjempet om de første plassen havnet Helene og Marie i kamp mot Singapore om 5. plassen. Lenge nå nordmennene på 6, men en flott spurt på siste strekket avgjorde den kampen i norsk favør, og dermed sikret vårt lag seg også 4. plass sammenlagt.

Alt i alt en fin uke for Helene Næss og Marie Rønningen som tydelig har etablert seg høyt oppe i 49erFX. I tillegg har vi søstrene Ragna og Maja Agerup som tok verdenscupsølv i Miami, men som nå konsentrerer seg om studier i USA.