48 Trofeo S.A.R Princesa Sofia

49erFX start
49erFX start

FX-jentene styrer mot pallplass

Konkurransen skjerper seg ettersom finalene nærmer seg på Palma.

Publisert Sist oppdatert

– Forholdene er stabile og vi er fornøyde med seilingen, sier tyske Victoria Jurczok og Anika Lorenz, som har opparbeidet en ledelse på 30 poeng etter ni seilaser i 49erFX-klassen.

De har seilt sammen siden 2011 og er i en klasse for seg i Trofeo Princesa Sofía IBEROSTAR. Nå ser de fremover mot EM i Kiel i juni.

Med plasseringene 11, 6 og 8 falt Helene Næss og Marie Rønningen ned fra 2. til 3. plass, bak tyskerne og et lag fra Singapore. Med tre poeng opp til sølvet og syv poeng foran 4. plass har de norske jentene et godt grep om plass på pallen før finalene. 

49er

Tomas og Mads Mathisen er nummer 35 etter 27., 12. og 15. plass.

Finnjolle

Anders Pedersen avsluttet dagen med 2. plass og viste at han ikke helt har glemt hva han kan. Med det klatret han til 15. plass sammenlagt.

Laser

Mathias Mollatt har fremdeles medaljefinale i sikte. Med 13. og 20. pass onsdag ligger han som nummer 11, ett poeng opp til 10. plass. Herman Tomasgaard har det tyngre. Onsdag ble det 14. og 49. plass og 28. plass sammenlagt.

Radial-jentene får det ikke til på Mallorca. Line Flem Høst er best av de norske seilerne på 15. plass, mens Tiril Bue, som åpnet så bra, ligger helt nede på 34. plass sammenlagt.

Brett og flerskrog

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen hadde 16. og 18. plass i Nacra 17 og ligger på 12. plass sammenlagt, mens brettseilerne Maria Aadland Mollestad, Sebastian Wang-Hansen og Sjur Funnemark er henholdsvis 15, 44 og 56 på sine seilbrett.