Palma Vela

«MATHILDE»: Nordmannen Morten Kielland leder i ClubSwan 50-klassen på Palma, Mallorca.
«MATHILDE»: Nordmannen Morten Kielland leder i ClubSwan 50-klassen på Palma, Mallorca.

Kamp mellom proffene i ClubSwan 50

Flere velkjente proffer har latt seg verve til den hotteste nye entypeklassen

Publisert Sist oppdatert

Det er bare tre ClubSwan 50 i Palma Vela-regattaen på Mallorca denne helgen, men de er til gjengjeld bemannet med proffer fra øverste hylle.

Nordmannen Morten Kielland, som seiler for Yacht Club Gstaad, har den franske OL-seileren i 470 klassen, Sacha Pelisson, som taktiker, og etter åtte seilaser leder Kiellands «Mathilde» regattaen foran «Earlybird», eid og styrt av Brandis Hendrik, med Karol Jablonski som taktiker og Wouter Verbraak som navigatør. De to ligger likt poengmessig, men Morten Kielland har flere førsteplasser.

På tredjeplass finner vi Sönke Meier-Sawatzkis «Niramo», og her er Aksel  Magdahl navigatør. Denne ligger tre poeng bak de andre.

Morten Kielland, som kommer fra meterbåtmiljøet der han har seilt en klassisk 12-meter fra 1928,  kommenterte: –  Dette er helt uventet. Det er en helt ny båt og jeg aldri har seilt noe lignende tidligere. Så for meg er dette et 180 graders skifte. Vi har seilt sammen som lag i bare fem dager, så alt er nytt. Vi kommer tilbake til Copa del Rey. Vi har en god taktiker og fikk til gode starter og derfra gikk alt bra. 

I klasse ORC 0-A ble Christian von Trepkas «Al Capone» nummer fem.