Trofeo Princesa Sofía IBEROSTAR Regatta

Finaleklar på Palma
Finaleklar på Palma

Tre norske finaleplasser

Med 3. plass i siste seilas kan også Line Flem Høst gjøre seg klar til dagens fnaleseilaser.

Publisert Sist oppdatert

Etter en lang dag for FX jentene med tre seilaser, avsluttet Helene Næss og Marie Rønningen sterkt med to 3. plasser. Dermed endte de kvalifiseringsseilasene på en imponrende 2. plass sammenlagt og er finaleklare idag.

Også Line Flem Høst som i år er satt utenfor landslaget imponerte fredag og med 7 sammenlagt er også hun finaleklar etter god seiling i et stort radialfelt..

Mathias Mollatt seilte seg opp ytterligere en plass og ligger før finalene på 6. plass sammenlagt. Med andre ord er tre norske båter finaleklare på Palma. Alle tre har tidvis seilt glimrende.

Fredag var Anders Pedersens siste mulighet for å sikre en plass i semifinalen i Finnjolle. En periode lå det innenfor rekkevidde, men uten kick på siste lens og ingen mulighet til å pumpe var slaget tapt. Han seilte seg likevel inn til 7.plass og ble med det nummer 12 sammenlagt. Både brødrende Tomas og Mads Mathisen i 49er og Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen i Nacra 17 har vist god fremgang i sine klasser og er begge vei oppover. Brettseilerne var regattaens store skuffelse sett med norske øyne. Her er det langt frem.