Jevn på det ujevne

Både Finnjollen og Laserseilerne er briljante på sitt beste, men mangler fremdeles jevnheten til å henge med i en hel regatta

Publisert Sist oppdatert

Anders Pedersen avsluttet verdenscupregattaen i Hyeres med to 3. plasser i FInnjolle. Den siste, som teller dobbelt, kom i dagens medaljefinale. Men Anders må også trekke med seg 10, 16 og 17 plass som tellende, og da holder de ikke mot dem som har alle sine plasseringer topp ti. Likevel skal vi være godt fornøyd med Drøbakseilerens innsats. 8 plass sammenlagt i dette selskapet er meget bra og med den sterke avslutningen tar Anders med seg den gode følelsen til neste regatta.

Også Tiril Bue, som ble 9 i medaljefinalen og 8 sammenlagt, seiler meget godt når hun er på sitt beste. I Hyeres hadde hun to 2. og to 4. plasser, men også mange langt nede på listen. Dersom hun blir mer stabil, på det nivået vi vet hun er god for, er Tiril medaljekandidat i Tokyo 2020, men da må hun også slå Line Flem Høst som i Hyeres endte på 17. plass.

Mathias Mollatt hadde også gode enkeltresultater og burde ha vært i medaljefinalen. Slik gikk det ikke denne gang og sluttresultatet ble en grei 14. plass. Hermann Tomasgaard som er eneste i tillegg til Mollatt på landslaget etter at Kristian Ruth nå har besluttet ikke å satse videre, endte på 34. plass som er langt under forventningene til den fremdeles så lovende seileren.

Beste norske resultat i Hyeres var Helene Næss og Marie Rønningen som avsluttet sin regatta lørdag med 4. plass sammenlagt i 49erFX. Jentene har vært jevne hele sesongen til nå, med pallplasseringer både i verdenscupen i Miami i januar og på Mallorca før påske.

Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen ble henholdsvis 24 og 34 i RS:X foe damer og herrer mens Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen ble 22  i Nacra17 som nå skal få foiler til neste verdenscupregatta.

19 nasjoner hadde seilere som tok medalje i Hyères. Best av dem var vertsnasjonen Frankrike med fire,  Nederland (3), Spania (3), Australia (2), Sverige (2), Storbritannia (2), og Polen (2).