VERDENSCUP i MIAMI

4. PLASS: Anders Pedersen ligger på 4. plass etter første dag i verdenscupen i Miami i USA.
4. PLASS: Anders Pedersen ligger på 4. plass etter første dag i verdenscupen i Miami i USA.

Anders Pedersen startet best

Det ble Anders Pedersen fra Drøbaksund som kom best ut av startblokkene under første dag av verdenscupen i Miami.

Publisert Sist oppdatert

En ti dager lang treningsleir i Miami før verdenscup-starten har åpenbart gjort Anders Pedersen godt, for han ligger på 4. plass etter første dag. Han har notert seg for 5. og 6. plass i resultatprotokollen, som tilsammen teller 26 seilere.

Det var jevne og gode resultater under forhold som blir karakterisert som skiftende og kastete, og fralandsvinden ble ikke mer stabil etter å ha passert høyhusene inne på Coconut Grove.

Jevne jenter

Også Norges to 49er-lag viste at de henger godt med og at de er like jevne som de var før OL i Rio de Janeiro. De ligger helt likt etter første dag – også de med tellende 5. og 6. plasser.

49er FX-seilerne fikk også en tredje seilas i går, og i den fikk Ragna og Maia Agerup fra KNS en 8. plass, mens Tønsberg-seilerne Helene Næss og Marie Rønningen ble diskvalifisert av U-flagg-regelen, som sier at de ikke har lov til å være innenfor triangelet formet av de to startmerkene og bidevindsmerket det siste minuttet før start.

Labert i Laser og på brett

Hermann Tomasgaard fra KNS er best av de to norske Laser-seilerne som deltar. Med 11. og 22. plass ligger han på 12. plass sammenlagt, mens Mathias Mollatt fra Moss er nr. 25 etter en 37. og 17. plass.

Heller ikke de to brettseilerne, begge fra KNS; Sebastian Wang-Hansen og Maria Mollestad, er i toppsjiktet fra start av. Maria har inntatt en 21. plass (23-26-9), mens Sebastian er nr. 23 (19-15-DNF).

Les også: Et første skritt mot nytt OL

Regattaen fortsetter i dag kl 17 norsk tid. Du kan følge dem «live» via SAPs tracking.

Forsøker seg i 49er

En av de norske Laser-seilernes argeste konkurrent i de senere årene og en av verdens beste seilere gjennom tidene, brasilianeren Robert Scheidt, har utfordret seg selv i en ny og teknisk krevende klasse. Den snart 44 år gamle seileren deltar i Miami i 49er-klassen sammen med Gabriel Borges.

Plasseringen viser at de har et stykke igjen til toppen. Etter tre seilaser har de fire lag bak seg og ligger på 22. plass.

NY KLASSE: Den brasilianske mesteren Robert Scheidt forsøker seg i Miami i en helt ny klasse; 49er.
NY KLASSE: Den brasilianske mesteren Robert Scheidt forsøker seg i Miami i en helt ny klasse; 49er.