VERDENSCUP I GENOVA I PÅSKEN

Medaljekandidater i prøve OL: Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX
Medaljekandidater i prøve OL: Helene Næss og Marie Rønningen i 49erFX

Blek norsk dag i lett vind

Bare Helene Næss og Marie Rønningen klarte å følge opp de glitrende norske resultatene på nok en dag i verdenscupen i Genova der vind var mangelvare.

Publisert Sist oppdatert

I vestlig vind som bød på beskjeden styrke; fem til syv knop, klarte startsjefen på 49er FX-banen å avvikle tre seilaser, noe som resulterte i en 6., 12. og 2. plass for Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg. Med det seilte de seg opp fra 20. til 8. plass sammenlagt. Det er imidlertid kort vei frem til en pallplass; kun fire poeng skiller det norske laget fra svenskene som foreløpig har lagt en hånd på bronseplassen.

Med fire gjennomførte seilaser har 49er FX-klassen klart minimumkravet med hensyn til å bli inndelt i gull- og sølv-felt for dagens seilaser.

Stang ut

Det samme gjelder for guttenes 49er-klasse. De har fem seilaser i boks, og i dagens seilaser vil Mads og Tomas Mathisen seile i sølv-finalen. De klarte ikke å følge opp den gode innledningen de hadde med to 8. plasser, for med påfølgende 27., 22. og 18. plass har de nå dumpet ned på 34. plass sammenlagt. Og med 65 båter i feltet og en deling av det på to i gull- og sølv-felt, betyr det at de akkurat faller utenfor det gjeveste feltet. 

Før de dro til Genova var målet å kapre en plass i gullfeltet. Det klarte de akkurat ikke.

Sparsomt med seilaser

I Laser Standard-klassen fikk man gjennomført to seilaser i går, og i dem trivdes ikke Hermann Tomasgaard like godt som i den første, som han vant. I den lette vinden ble gårsdagens resultatet en 17. og en 11. plass. Med det er han nummer 14 sammenlagt.

Laser-klassen har kun tre seilaser inne, noe som betyr at kvalifiseringsseilasene vil fortsette i dag.

I Laser Radial-klassen klarte man ikke å få en eneste seilas i havn i går, noe som betyr at klassen etter tre dager med seiling kun har ett resultat i protokollen. Det betyr samtidig at Line Flem Høst fortsatt leder klassen.

Beskjedne seilere på to skrog

De norske Nacra 17-seilerne var beskjedne i går, og ligger sammenlagt i bakre del av feltet. Tiril Bue og Mathias Mollatt er nummer 35 sammenlagt og Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er nummer 37.

I dag er det varslet noe mer vind, noe som trolig vil kunne gi alle klassene nok seilaser til at medaljefinalene på lørdag og sønda kan bli gjennomført.