Mads og Tomas Mathisen er norske VM favoritter
Mads og Tomas Mathisen er norske VM favoritter

Medaljefinaler uten norske seilere

Påskaften går medaljefinalene i Nacra 17, 49er og 49er FX – men de er uten norske seilere. 1. påskedag kan det imidlertid bli norsk jubel.

Publisert Sist oppdatert

Det gikk ikke helt veien for de norske fartsseilerne i Genova – i alle fall ikke om medaljefinale skal være målestokken. Helene Næss og Marie Rønningen fikk lite til å stemme under langfredagens seilaser og seilte seg ned fra 8. til 20. plass sammenlagt i 49er FX. Dermed ble det ingen medaljefinale denne gangen – som det ble for noen uker siden på Mallorca.

Nesten i gullfinalen

Mads og Tomas Mathisen innledet verdenscupen i Genova med to 8. plasser, men etter det falt de tilbake og var akkurat én plass og tre poeng unna å nå gullfinalen – noe som var målet for det norske laget før de dro til Genova.

Vi avsluttet som 42 av 65 båter. Dette er bedre enn Palma-regattaen der vi ble 45, men vi ser mer på enkelt-race som det viktige her. Vi har hatt noen gode enkeltresultater, skriver Mathisen-brødrene på Facebook-siden.

– Vi ikke hatt den beste flyten om bord. Startene har gått bra i rykk og napp, men fremgang vises også her.

De to norske Nacra 17-lagene med Tiril Bue/Mathias Mollatt og Nicholas Fadler Martinsen/Martine Steller Mortensen endte på henholdsvis 33. og 36. plass.

49er- og Nacra 17-seilerne pakker nå sammen og reiser videre til Weymouth i England der EM starter 11. mai.

Følg medaljefinalene direkte her:

Opp til 3. plass for Hermann Tomasgaard

Om ingen norske lag skal i ilden i noen medaljefinale påskaften, ser det lysere ut for søndagens medaljefinaler i Laser Standard og Laser Radial.

Hermann Tomasgaard hadde en god dag i dag og seilte seg opp fra 14. til 3. plass sammenlagt. 12-2-4 ble resultatet i dagens tre seilaser. Søndag inndeles klassen i gull- og sølv-felt, og tre seilaser skal gjennomføres før de 10 beste får seile medaljefinale søndag. Hermann har 17 poeng ned til 11. plassen, noe som ikke er mye i denne sammenhengen. Bildet kan fort endre seg, men den norske seileren har på den annen side vist imponerende stabilitet.

Imponerende 4. plass for Line Flem Høst

MESTRER LETT VIND: Under verdenscupen i Genova har Line Flem Høst bevist at hun også mestrer lett vind.
MESTRER LETT VIND: Under verdenscupen i Genova har Line Flem Høst bevist at hun også mestrer lett vind.

Medaljefinale kan det også bli på Line Flem Høst, som har seilt imponerende godt med 1., 2. og 3. plass som tellende resultater og ligger på 4. plass sammenlagt i Laser Radial med dem.

– Jeg har vært aggressiv i startene og resultatet har vært at jeg er kommet godt ut. Og når jeg seiler like fort som de beste og får fri vind, da er det veldig greit å seile, sier Line Flem Høst til SEILmagasinet.

I dagens siste seilas gikk det imidlertid ikke helt som i de øvrige.

– Jeg fikk en elendig start og ble usikker. Vinden var veldig lett, men stabil, så det skjedde ikke så mye i feltet foran meg, så jeg ble liggende der bak.

Resultatet ble en 34. plass som kan strykes, noe som betyr at Line nok ikke tåler en dårlig seilas til om håpet om medaljefinale skal nås. Det er svært jevnt i teten – det er kun ett poeng frem til 1. plassen, men ikke mer enn 16 poeng ned til 11. plassen. Tre seilaser gjenstår. I morgen deles feltet inn i gull- og sølvfinale og det er fortsatt lite vind som står på menyen.

– Dette har vært en fem knops regatta fra start til mål, og at jeg ligger så godt plassert, er jeg veldig godt fornøyd med. Det bidrar til å gi meg selvtillit. Mye vind er det jeg vanligvis er sterkest i. I morgen skal jeg kjempe videre for en plass blant de beste, sier Line Flem Høst.

Caroline Rosmo ligger på 39. plass i Laser-klassen og var noen få plasser fra å få seile i gullfeltet i morgen. I stedet blir det sølvfeltet på henne.