FORBEREDT: Hermann Tomasgaard er forberedt på å måtte forsvare ledelsen han har opparbeidet i de tre siste seilasene i verdenscupen i Miami.
FORBEREDT: Hermann Tomasgaard er forberedt på å måtte forsvare ledelsen han har opparbeidet i de tre siste seilasene i verdenscupen i Miami.

Venter hardt angrep i dag

Hermann Tomasgaard leder verdenscupen i Laser i Miami suverent, men han venter seg et hardt angrep fra toeren Sam Meech i dagens seilaser.

Publisert Sist oppdatert

– Med kun å ha en tredel av poengene til bronsemedaljøren Sam Meech fra New Zealand og kun en firedel av poengene som den olympiske mesteren Tom Burton har til nå, har vi veldig gode kort på hånden før dagens to seilaser og morgendagens medaljefinale, sier Hermann Tomasgaards trener, Anton Garotte til SEILmagasinet.

Han tar imidlertid ikke seieren til slutt for gitt.

Venter et kraftig angrep

– Dagens seilaser blir kritiske. Får Hermann et godt resultat til, er nok hans aller første verdenscup-seier i boks, men vi forventer et kraftig angrep fra Sam Meech i dag. Han vil etter all sannsynligvis forsøke å presse Hermann til dårlige plasseringer i dagens seilaser ved å slå på ham og få ham bak i feltet. Sam Meech vil også vinne denne verdenscupen, sier Garotte, som tror dagens to seilaser kan bli svært morsomme å følge.

Følg seilasene på SAP Sailing Analytics.

Garotte bedyrer imidlertid at de er klare til å motstå angrepet fra Meech.

– Vi er forberedt, sier han.

Hermann Tomasgaard har også et mål om å bli verdens beste Laser-seiler, og det han presterer i Miami nå, viser at han er på god vei til det målet.

I dag skal det seiles to seilaser til i gull-feltet, hvoretter det hele skal avgjøres i medajefinalen søndag. Den teller dobbelt og kan ikke strykes.