Verdenseliten i 2.4 meter til Oslo Race Week

Oslo Kommune støtter Integrated Cup for 2.4 metere som derved kan invitere verderns beste seilere i 2.4 meter til Oslo i juni

Publisert

Med 300.000 kroner i bidrag fra kommunen har ildsjelene Steff Herbern og Bjørnar Erikstad fått mulighet til å lage alle tiders regatta for funksjonshemmede såvel som friske seilere i 2.4 meter klassen under Oslo Race Week i juni. Til regattaen som går i dagene 7.-11. juni håper man at så mange som 30 seilere fra inn- og utland og satser på at mange av seilerne fra de Paralympiske seilasene i Qingdao blir å finne på startlinjen.

Arrangøren stiller med ti båter med noen som er modifisert for seilernes spesielle behov, og alle har nye seil for anledningen. Seilerne deles inn i inntil tre puljer som seiler et  sinnrikt kvalifiseringssystem med oppsamlingsheat før de ti beste møtes i finalerunden som ender i eliminering og superfinale. De tre beste laget får i tillegg til premier også invitasjon til å seile i Færderseilasen med Norges Seilforbunds 51 foter NorSteam, tidligere Kong Haralds Fram XV.

De utenlandske seilerne får dekket reise og opphold og arrangøren satser på privat innkvartering. Regattaen foregår på Oslobanen, slik at publikum kan følge seilasene på nært hold til mer eller mindre relevante kommentarer fra Oslo Race Weeks trofaste, men utgamle speakere Jon Herwig Carlsen og Seilas´Mikkel Thommessen.

Powered by Labrador CMS