Verdifull speed-clinic

Gurra Krantz øste av sin erfaring i Son lørdag og søndag. Fire Landmark 43 var samlet for å teste fart, seiltrim og riggtrim. Her er Magne Klanns rapport og bilder. Se også video fra Team Destin.

Publisert

Det var gull verdt å få testet båtene mot hverandre på denne måten, og mange erfaringer ble gjordt. Gurra er kjent for sine deltakelser i America’s Cup og 5 x whitbread/Volvo Ocean Race. To ganger seilte han som skipper på egen båt; Swedish Match og SEB i hhv 1997 og 2001. Med seg hadde han danske Henrik Dahl, også han profesjonell seiler med bred erfaring fra internasjonal havkappseiling. De to proffene rulerte ombord på de forskjellige båtene, og det ble testet to og to båter mot hverandre. Med kommunikasjon på VHF kunne det gjøres små endringer på hver båt, og man fikk mange svar på hvilken trim som fungerte i de rådende forhold.

Det blåste friskt på lørdag, og det gikk litt ut over utstyret. Team Magic fikk bare med seg halve lørdagen og stod over søndag pga en spilepose som løsnet fra storseilet. Søndag begynte pent med 5-8 m/s med sol og fine forhold. Hollenderen Chris de Jongh venter byggenummer 9 som blir levert fra verftet i Dubai 2. juni. Han og mannskapet seilte for anledingen på båten til Claus Landmark, og de var storfornøyde med helgen. Dette var erfaring tilsvarende tre sesonger på egenhånd mente de!

Powered by Labrador CMS