– Vi skjøt blink!
– Vi skjøt blink!

– Vi skjøt blink!

Askøy Rundts nye arrangement på én dag slo an.

Publisert Sist oppdatert

– Vi hadde 65 påmeldte og 64 båter stilte til start, og «nye» Askøy Rundt som kompakt-arrangement på en dag var utelukkende positivt. Vi skjøt blink, sier en svært fornøyd Ole Jørgen Michelsen i Askøy Seilforening til SEILmagasinet.

– Vi kommer til å jobbe videre med dette konseptet til neste år.

LETT VIND. Tidligere gikk Askøy Rundt over to dager med stopp halveis, i år seilte de nesten den samme distansen med påfølgende samling ved Askøy Seilsportsenter etterpå. Forholdene var ikke optimale med vind i spakeste laget, for det var kun de største båtene som klarte å gjennomføre hele løpet.

For de andre ble løpet avkortet, men alle kom i mål.

Løpet startet på Byfjorden og gikk nordover i Herdlafjorden, derifra videre rundt nordspissen av Askøy og sørover i Hjeltefjorden.

SAMLING PÅ ASKØY. Rundt regnet 110 seilere stilte til premieutdelingen og fest på Askøy Seilforening etter regattaen, og det synes Michelsen var bra. Skjønt, han hadde håpet at enda flere hadde tatt turen innom premieutdelingen og ikke reist rett hjem.

– Vi hadde ryddet havnen og hadde kapasitet til å ta imot alle, sier han.

Og på land har seilforeningen mer plass en kanskje noen annen seilforening.

– Vi brukte den store hallen og jollegruppen i foreningen stilte med kaker og varme griller, sier Michelsen, som allerede nå ser frem til neste års arrangement.

JOBBER VIDERE. – Vi vil bygge videre på årets erfaringer. Blant annet vil vi jobbe mer med avkortingsalternativene og justere litt her og litt der, men alt i alt var årets regatta en veldig positiv opplevelse og tilbakemeldingene tyder på at vi er på rett vei.

Arrangementet kunne vise til økt deltagelse i forhold til i 2014.