Vil jentene lykkes i nord?

Sam Davis og SCA laget tok en sjanse og valgte en nordlig rute. Var det en skikkelig Magdahl, eller vil jentene bare delvis lykkes i sitt dristige kursvalg?

Publisert Sist oppdatert

På det meste lå jentelaget mer enn 100 nm bak teten. Nå er de 19.6. Årsaken ligger primært i at båten har hatt bedre vind enn de andre, men også på grunn av storsirkelen har ikke omveien vært like stor som det her sett ut på oversiktene. Fremdeles holder «Team SCA» to knop større fart enn båtene foran og både «Abu Dhabi» og «Alvimedica» kan være passert ved neste posjonsangivelse.

Den endelige fasiten foreligger imidlertid ikke enda, fordi det synes å vær mer vind i vente i le der «»Brunel», «MAPFRE» og «Dongfeng» kjemper om ledelsen, alle innen synsvidde av hverandre og med kun 1.1 nm mellom dem. Ned til «Alvimedica» er det 13.8 nm. Mye tyder på at det blir tetgrupen som først kommer inn i den friske nordøstlige vinden på mer enn 20 knop som skal ta dem det siste stykket inn til Lisboa der båtene er ventet inn i løpet av onsdag.

Det store spørsmålet er om «Team SCA» kommer tidsnok til toget eller om jentene, «Alvimedica» og «Bud Dhabi» er hektet av for godt. Det kan være

avgjørende både for utfallet av etappen og hele Volvo Ocean Race.