Vil sette rekord i VOR 70

Briten Steve White vil slå rekorden for soloseilas jorden rundt mot vest i en VOR 70. Bare fem personer har forsøkt seg på denne rekorden siden Chay Blyth seilte den «umulige» ruten for 40 år siden.

Publisert

Ikke bare skal Steve White forsøke seg på solo non-stop rekorden jorden rundt mot vest, mot vind og strøm, men han vil gjøre rekordforsøket i en VOR 70, en båt som er regnet som mer enn en håndfull å hånderer for et fullt mannskap på ti. White gjorde seg bemerket som soloseiler i detn siste Vendee Globe regattaen da han blr nr. åtte og gjennomførte med stil i en ti år gammel Open 60, «Toe in the Water».

Nå planlegger han en nye Vendee seilas i 2012, men vil i mellomtiden forsøke seg på rekorden bare fem personer har forsøkt seg på i løpet av 40 åChay Blyth som var den første som seilte jorden rundt «den gale veien», Mike Golding og Dee Caffari som er eneste kvinne i den ekslusive gruppen. Gledende rekord er 122 dager og er satt av franskmannen Jean-Luc Van Den Heede.

White er nå på sposnorjakt, og etter bildene å dømme, planlegger han å gjennomføre turen med den russiske VOR 70 «Kosatka» som er til salgs etter at finansieringen raknet og båten ikke greide å gjennomføre det siste Volvo Ocean Race.

Powered by Labrador CMS