Vinner med norsk gjesteflagg

Ikke bare vant de sin klasse. Etter målpassering heiste de norsk gjesteflagg, og med eget flagg i hekken seilte helt inn til innerste havn.

Publisert

Seieren i 11 MOD-klassen til til belgieren Robrecht De Boch, som som seiler med broren  Dirk, og sine to sønner Anton og Dirk.  Da 11-meter-klubben skjønte at seieren gikk til BEL 4 kontaktet nestleder Nina Braathen og Erlend Munkeby Seilas og spurte om vi kunne ta dem med ut med båten og overvære innkomsten. Med seg hadde de en bøtte med champagne og fire glass til vinnerene fra Antwerpen, som de skulle få når de kom til bryggen.

Seilte helt inn

Ikke bare vant de klassen, men de underholdt den allerede tettpakkede havnen med å seile helt inn til den aller innerste delen av haven. Først når de skulle finmanøvrere gjennom de siste bryggene for å komme til roklubbens brygge innerst ved land firet de seilene. Gutta hadde da for lengst fått opp det belgiske falgget i hekken. Og norsk gjesteflgag i vantet!

Lite miljø i hjemlandet

Den belgiske vinnerbåten er fraktet til Norge for sommeren og bærer navnet "Scandinavian". Skipperen forklarer hvorfor;

- Det var et firma i Niewport som solgte skandinaviske båter og prøvde å etablere et 11-metermiljø. Desverre ble ikke dette noen suksess, og i dag er det bare seks 11-meter igjen i Belgia, som alle kun seiler tur.

Men jeg likte båten, og syntes den var nydelig. Derfor kjøpte jeg den i 1993 og har siden seilt den, sier De Boch, som skal delta både i åpent NM og Hankø Race Week med båten denne sommeren.

Norsk kone

At belgierne kommer til Norge har likevel ikke bare med seilinge å gjøre.  Robrecht er nemlig gift med norske Grete, som han møtte i 1967 under en dans på Park hotell i Sandefjord.  Men grunnen til at han var i Norge påd en tiden var OK-jolle-seiling, så seilingen kommer man likevel ikke utenom når han skal oppsummere dette med forholdet til Norge. Han deltok nemlig  seilaser i Åsgårdstrand og VM ved Fjærholmen i 1960-årene.

Slo Kongen 

Dirk deltok i Munchen OL i 1972 i Soling, og sier følgende om  OL-deltakelsen;

- Jeg kom på 18 plass, men var veldig stolt over å slå deres daværende HKH Kronprins Harald i èn av seilasene.

Foto: Linn og Ørjan Krogh Hansen

Powered by Labrador CMS