SailGP

Slingsby feirer seieren
Slingsby feirer seieren

Dødsens kjedelig i Sydney

Tom Slingsby og Australia suverene i SailGP, men å si at dette var stor underholdning er en mild overdrivelse

Publisert Sist oppdatert

Larry Ellison og Russell Coutts lanserte SailGP for å bringe seiling på topp nivå til publikum. Den første regattaen som ble avsluttet i Sydney idag morges ga ingen indikasjon på at dette er noe et kresent seilerpublikum vil omfavne. Til det ble seilingen for kjedelig og avstanden mellom båtene for stor. Hjemmefavotitten Tom Slingsby dominerte fullstendig og etter 4. plass i den første seilasen fredag var Australia langt foran i alle de andre. Selv da Slingsby & Co misset starten i dagens andre seilas, tok det bare en legg før laget var i tet. Og deretter var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli til slutt. Sammenligner man med den etter hvert vel etablerte Star Sailors League, har SailGP en lang vei å gå når det gjelder underholdningsverdi.

For lite vind

Sydney Harbour bød heller ikke på optimale forhold. Lett og skiftende vind, ikke minst i styrke, gjorde det helt avgjørende hvor på banene man plasserte seg, og her hadde opplagt Slingsby som har Sydney som sin hjemmehavn, en stor fordel. I den lette vinden ble publikum også snytt for mulige spektakulære manøvre og stor fart som båtene skal kunne oppnå. På det meste var de oppe i 30 knop, mot 50 knop som man på forhold hadde skrytt av.

Trenger mer trening

Seilerne har hatt minimal tid til trening i disse utrolige båtene og det er grunn til å håpe at når de får mer trening og det bli mer vind på banen, så vil også disse regattaene bli mer interessante. Et stort seilerpubikum i Sydney fikk om ikke annet gleden av å se sin egen Tom Slingsby på topp. Bror Føyen With som var en del av Artemis laget under siste America's Cup  minner om at de samme båtene ble benyttet i oppkjøringen til de siste AC seilasene på Bermuda og at de topptrente seilerne da hadde mye jevnere og mer spennende seilaser med dem. Han er derfor mer optimistisk med tanke på fortsettelsen av SailGP serien. Samtidig tror han at WOW effekten av de spektakulære båene vil appellere til et større publikum enn dem som tradisjonelt følger seiling.

SailGP serien fortsetter i San Fransisco, New York, Cowes med avslutning i Marseilles der vinnerlaget ender med en million dollar i premiepenger. 

 

Resultater etter Sydney
Resultater etter Sydney