VM Bronse til Stokkeland & Co

Espen Stokkeland sto for en av seilsesongens beste prestasjoner da han sammen med blant annet Harry Melges tok bronse i VM for Melges 32, som ble avsluttet i San Fransisco igår.

Publisert

Det var etter årets VM for Melges 24 i Tallin, der Stokkeland er en del av Heavy Medal Jacket teamet til Eivind Melleby, Lars Horn Johannessen og Petrus Eide, at han fikk tilbudet om å være med Harry Melges på laget til Jeff Ecklund i VM for Melges 32. Denne klassen som på tre år er i ferd med å overta for Farr 40 som den ultimate owner/driver klassen har store flåter i Italia og USA.

At det derfor var en italiensk båt som vant var ingen stor overraskelse, særlig når båten har seilere som Lorenzo Bressani og Flavio Favini, ledende navn i Melges 24 klassen, ombord. For øvrig var det bare amerikanske båter i toppen, alle med kjente seilere ombord.

Med bronsemedalje fra dette verdensmesterskapet har Espen Stokkeland sikret seg nok en VM medalje. Han ble for alvor kjent i norsk seilsport i 1990 da han vant VM både i Yngling og som mannskap hos Kalle Nergaard i 5.5 meter. I OL i Sydney i 2000 tok han bronse i Soling sammen med Herman Horn Johannessen og Paul Davis og i 2009 ble det VM bronse i Melges 24 med Heavy Medal Jacket Team. Han var med på det svenske America´s Cup laget Victory Challenge i 2003.

Sluttresultater:

1.    ITA 23  B-lin sailing, Luca Lalli, Taktiker Lorenzo Bressani, Federico Michetti, Flavio Favini  

       48.0

2.    USA 49  FULL Throttle, John Porter, Taktiker Jonathan McKee, Andy Burdick, Frederick 'Fritz' 

       Lanzinger 59.0

3.    USA 32  STAR, Jeff Ecklund, Taktiker Nathan Wilmot, Harry Melges, Scott Norris, Peter

       Crawford, Lindsay Bartel, Emma Creighton, Espen Stokkeland 63.0

4.    USA 136  Rougarou, Andy Lovell  68.0

5.    USA 32917  Warpath, Steve Howe  77.0

6.    USA 174  Leenabarca, Alex Jackson  81.0

                      

Powered by Labrador CMS