VM sølv til Nergaard

Kristian Nergaard tok idag sitt andre VM sølv for sesongen da han sammen med Peer Moberg og Petter Mørland Pedersen sikret 2. plassen i VM for 5.5 metere.

Publisert

Etter en disk for tjuvstart i dagens første seilas, så det ikke særlig lyst ut for nordmennene i «Artemis X», men da Nergaard & Co vant den siste og konkurrentene om sølvet endte på 9. og 10. plass ble det likevel sølv til Kristian Nergaard, Peer Moberg og Petter Mørland Pedersen.

Gullmedaljene til Flavio Marazzi kunne ingen gjøre noe med, og det var en søt revansje for sveitseren som ble slått av Nergaard i 2008. Ifjor deltok han ikke, men i 2007 vant han også, igjen med Nergaard på 2. plass.

Bronsen gikk til finnen Kenneth Thelen som andte på samme poengsum som sveitseren Burger, men gikk foran på regelen om beste plassering i enkeltseilaser.

Neste viktige regatta for Nergaard & Co blir nå Mesternes mesterskap der han skal forsvare fjorårsseieren. Peer Moberg er ikke kvalifisert som NM vinner, men blir trolig å finne på «Fram-laget» der han i år har fungert som rormann.

Petter Mørland Pedersen som hadde to NM titler ifjor, har ingen i år, og vi tipper han kan velge om han vil seile med Melleby eller Nergaard.

Powered by Labrador CMS