VM-start for Laser standard U21 og Laser radial

Mesterskapet startet idag i franske La Rochelle og seilerne skal til og med lørdag gjennom åtte innledende fulgt av fire finaleseilaser.

Publisert

Bildet over er et arkivbilde og viser Lars Myklebust Johansen

Det Norske laget i standrd U21 består av Petter Mollerup, Mikkel Berger, Henrik Begby, Marius Næss og Lars Myklebust Johansen. I Radial stiller Hermann Thomasgaard som eneste norske seiler, skriver Frode Johansen i sin rapport fra den franske seilermetropolen. 

Standard laget ankom fredag og lørdag og fikk noen økter på vannet og kom vel gjennom målingen selv om Hermann Thomasgaard fikk det litt travelt fordi han kom rett fra ISAF Jr VM i Kroatia. På søndag skulle det vært seilt en treningsregatta, men det blåste over 15 m/s ogseilasen ble avlyst. Været er helelr dårlig med mye regn og vind

Idag på mesterskapets første dag har det vært sol og perfekte forhold. Det blåste ca 8 - 9 m/s fra vest  sørvest med fine bølger.  På banen var det var store trykkforskjeller og en del små skift så det var ikke så lett å finne det beste sporet hele tiden.

I Laser Standard klarte Lars Myklebust Johansen å seile inn til  to 8. plasser  og ligger 18 totalt i feltet på 147 båter. Henrik Begby seilte også godt og med 11 og 15  og ligger 32 totalt.  Øvrige norske i standard: Maius Næss ligger på 105, Mikkel Berger på 117 og Petter Mollerup på 126.

Komplett resulatliste

I Radialklassen seilte Henrik Thomasgaard meget bra og har to 8. plasser.

Powered by Labrador CMS