Volvo Ocean Race til Kina
Volvo Ocean Race til Kina

Volvo Ocean Race til Kina

Sanya, den sydligste byen i Hainanprovinsen blir eneste asiatiske anløp i neste Volvo Ocean Race. Byen med sommerklima året rundt skal bli Kinas nye store turistdestinasjon.

Publisert

Hit kommer båtene etter den vel 4800 nm lange etappen fra Abu Dhabi, den tredje i den kommende regattaen. At Kina nok en gang blir destinasjon i Volvo Ocean Race er ingen overraskelse gitt det vellykte oppholdet i Qingdao tre år tidligere, og det faktum at Volvo Cars er i ferd med å bli overtatt av kinesiske eiere. Det var imidlertid om å gjøre denne gangen å legge oppholdet til et mildere sted enn Qingdao der det var full vinter da båtene ankom. Man vil også huske stormseilasen opp gjennom Sørkinahavet, der fire av båtene fikk store skader og Ericsson 3 var nær ved å synke. Det slipper man denne gangen idet Hainanprovinsen er kjent for sitt tropiske klima og vakre sandstrender. Sanya Municipal Government vil bruke Volvo Ocean Race til å få fart i planene om å bygge en topp internasjonal turistdestination.  Her finnes allerede et vellutviklet transportsystem som skal integreres i byggingen av en moderne marina.

Den del av ruten som nå er kar er starten i Alicante, der Volvo Ocean Race nå har sitt hovedkvarter, med stopovers i Cape Town, Abu Dhabi, Lisbon, Lorient og avslutning i Galway. Resten av ruten skal være på plass i løpet av mars måned, med alle delatjer om poenggivende passeringer, distanser og andre relevante detaljer. Neste stopover blir trolig i New Zealand før regattaen fortsetter til Rio og USA der Miami og Newport RI slåss om å få båtene på besøk.

Powered by Labrador CMS