Volvo Ocean Race

Imoca60 i Volvo Ocean Race?
Imoca60 i Volvo Ocean Race?

IMOCA 60 i neste race?

Om IMOCA 60 klassen får det som de vil blir Open 60 klassen å finne på startlinjen i neste Volvo Ocean Race.

Publisert Sist oppdatert
imoca
imoca

Årsmøtet for IMOCA klassen ble holdt torsdag 5. april i klubbhuset til fotballklubben i Lorient. Et overveldende flertall blant medlemmene går inn for å fortsette dialogen med Volvo Ocean Race med tanke på at det neste racet i 2019 eller 2020 skal gå i disse båtene, som for anledningen blir bemannet med et større mannskap. Mens man nå sliter med å få 7-8 båter i Volvo Ocean Race, er deltakerantallet nærmere 30 i Vendee Globe seilasen og det er en gjengs oppfatning at ved å erstatte VO65 båtene med IMOCA60 vil deltakeranaltallet øke drastisk, ikke minst i Frankrike der interressen for jorden rundt seilaser er større enn i noe annet land. 

Votering i favør av sammenslåing

IMOCA skipperne stemte for å legge Volvo Ocean Race inn som en del av terminslsten til IMOCA 60. Ledelsen i klassen har i prinsipp gått med på at neste Volvo Ocean Race kan bli seilt i i de 60 fot store IMOCA båtene. Styret i klasseklubben har fått fullmakt til å forsette samtalene med ledelsen i Volvo Ocean Race, svenskene Ricard Brisius og Johan Salen.

Antoine Mermod, President for IMOCA klassen uttalte: - Skipperne stemte massivt i favør av å bringe Volvo Ocean Race og Vendee Globe seilasen nærmere hverandre. Samtaler mellom  IMOCA klassen ogVOR vil nå fortsette med det som mål å få til et reelt partnerskap mellom de to. Ballen er nå hos VOR.

Entusiatisk styremedlem

Paul   Meilhat som er et fremtrende medlem av styret for klasseklubben er ekstremt entusiastisk for å få til et samarbeid med VOR. - Volvo Ocean Race er en regatta jeg har drømt om av mange årsaker. For det første, Volvo Ocean Race er utvilsomt det tøffeste racet og bringer sammen verdens beste seilere i sin kategori. Dessuten er det allerede mange båter i klassen, mange av dem på høyste tekniske nivå. Terskelen for å delta er mye lavere enn med VO65, uten at det går utover det sportslige nivået i klasssen. 

seilmagasinet.no utgis av
Norsk Maritimt Forlag AS

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. SEILmagasinet er medlem av Fagpressen og arbeider etter Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.

Ansvarlig redaktør: Ole Henrik Nissen-Lie

Redaksjonssjef: Axel Nissen-Lie

Journalister: Bror Sonne, Morten Jensen, Mikkel Thommessen, Jon Espen Skogdalen

Adresse:

Billingstadsletta 17
N-1396 Billingstad
Norge

Telefon: 66 76 49 50

Org.nr: 968640860