Volvo Ocean Race

«Mapfre» favoritt i spennende avslutning

Med fire etapper igjen av Volvo Ocean Race går det mot en duell mellom tre båter.

Publisert Sist oppdatert

Med 2. plass på etappen fra Auckland til Itajai overtok «Dongfeng Racing» ledelsen i Volvo Ocean Race. Doble poeng på etappen bidro også til at «Mapfre» ble straffet hardt for å ha måttet ta 13 timers avbrudd ved Ushuaia for å reparere skinnen som holdt storeseilet til masten. Ikke nok med tidstapet under land, «Mapfre» mistet også flere værsystemer og kom mange døgn bak lederduoen «Brunel» og «Dongfeng Racing» i mål. 5. plassen holdt ikke til å beholde ledelsen sammenlagt og foran den 8. etappen som starter idag, har «Dongfeng» en knapp ledelse på ett fattig poeng, men «Brunel» som vanrt etappen, har seilt seg opp til 3. plass sammenlagt, ti poeng bak lederen.

«Mapfre» den største favoritten

Til tross for at «Dongfeng Racing» holder spenningen i racet ved å ha overtatt ledelsen, anser vi «Mapfre» som den største favoritten til å vinne sammenlagt. Den spanske båten har vunnet to etapper, den andre og tredje, og vært gjennomgånde den jevneste båten i racet, mens «Dongfeng» ikke har vunnet noen. Til gjengjeld har den tre 2. plasser. 

Mange enkeltseire

Selv om det er to, kanskje tre båter som skal slåss om sluttseiren i Volvo Ocean Race, har denne utgaven vist at det er flere som kan vinne. Både «Vestas 11 hour Racing», «Brunel», «AkzoNobel» og «Sun Hung Kai/Scallywag» har vunnet enkeltetapper og gode plasseringer fra disse båtene kan komme til å påvirke sammenlagtledelsen.

In-port seilasene avgjør ved poenglikhet

«Mapfre» vant gårsdagen in-port race klart og leder in-port statistikken med fem poeng til gode til «Dongfeng». «Mapfre har vært på pallen i samtlige og har vunnet tre av syv seilaser. «Dongfeng» har også vunnet tre, men en sisteplass i hjemmehavnen Guangzhou trekker ned. In-port seilasene teller kun i sammendaget dersom to båter har lik poengsum etter alle etappene. Da vil plasseringen i in-port seilasene være avgjørende

 

 

Rekkefølge før start 8. etappe:

1. Dongfeng Race Team (CHN, Charles Caudrelier), 46 points

Itajai stopover.In-port Race. 20 April, 2018.

2. MAPFRE (ESP, Xabi Fernández), 45 points

3. Team Brunel (NED, Bouwe Bekking), 36 points

4. Team AkzoNobel (NED, Simeon Tienpont), 33 points

5. Sun Hung Kai Scallywag (HKG, David Witt), 26 points

6. Vestas 11th Hour Racing (USA/DEN, Charlie Enright), 23 points

7. Turn The Tide on Plastic (Naciones Unidas, Dee Caffari), 20 points

Fire etapper gjenstår

Foruten etappen Itajai-Newport gjenstår tre etapper i Volvo Ocean Race. 9. etappe går fra Newport til Cardiff og gir dobbelt score, 10. etappe går til Gøteborg og med den 11. avsluttes seilasene i nederlandske Haag. Ett ponuspoeng gis også den båten som har best utseilt tid i regattaen. Det poenget ligger «Dongfeng Racing» best an til å ta i øyeblikket. For øvrig gis det bonus poeng til vinneren av hver enkelt etappe.